НОВИНИ

240 незаконни сметища равни на милиони лева загуби в столицата

Ще се справи ли Столичната община с тях? 

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
19:13, 14.08.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Столична община започва борба с незаконните сметища в София. Според кмета Васил Терзиев те са 240 и струват страшно много на софиянци. Даде за пример сметището в район Подуяне, където са събрани над 100 хил. кубика боклук, равняващи се на 2 млн. лева загуби, по думите на Терзиев. От общината ще въведат строг контрол, какъвто по думите им в предишното управление не е имало.

"Имаме план, но просто магнитудът е изключително голям, за да успеем да го разрешим бързо и лесно. Но към момента това, което ни е фокусът е да спре. Да спрат текущите практики и това е причината да сме тук днес, за да дадем гласност на този проблем, който удобно е замитан под килима до момента", заяви Васил Терзиев, кмет на София.

снимки: БГНЕС

Кметът Терзиев и членове на Столичния общински съвет бяха днес на незаконно сметище в район Подуяне близо до гробището в Малашевци. Според него на сметището са събрани 100 хиляди кубика боклук, което означава, че общината е загубила 2 млн. лева- това са пари, които не са влезли в общинското дружество Софинвест. Според Терзиев предишното ръководство на общината удобно е затваряло очи за това, което се е случвало. Сега ще се въведе строг контрол и ще се създадат повече точки за извозване на строителни отпадъци, каза Терзиев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия забранява износа на бензин от 1 септември до края на годината
Русия забранява износа на бензин от 1 септември до края на годината
Станислав Генчев: Феновете са плътно зад нас
Станислав Генчев: Феновете са плътно зад нас