НОВИНИ

Политически реакции за акцията срещу имотите на Румен Гайтански

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:25, 14.08.2024
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
Слушай новината

Сутрешната новина за обиските в имотите на Румен Гайтански провокира реакции в парламента.

Политиците бяха доста лаконични и пестеливи в коментарите си. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че не знае каква е причината за обиските в имотите на Румен Гайтански. Припомни само, че когато е станал кмет на София, се е опълчил точно срещу него.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов видя политическа поръчка в тази акция. От БСП пък отказаха коментар, защото не знаят какви са причините за обиските.

Бойко Борисов, председател на ПГ на ГЕРБ: "Аз станах кмет, когато се опълчих срещу него, ако си спомняте, а какво става сега просто не знам, каквото знаете вие, знам и аз. БНТ: Смятате ли, че прокуратурата може да изпълнява политически поръчки? - Вече четвърта година хаоса продължава без правителства и кой каквото и да направи в тези служби и МВР, и прокуратура, и следствие може да бъде обвинен, че е политическа поръчка. Когато излизаме във ваканция - парламента или когато излизаме в предизборна кампания, вече в България може би всички трябва да излизат във ваканция - и прокурори, и съдии и да чакат какво ще стане след това, за да не ги обвинят в политическа поръчка."

Костадин Костадинов, председател на ПГ на "Възраждане": "Странно защо прокуратурата в момента се задейства за лице, което според медиите, е свързано с Доган, т.е. прокуратурата удря Доган. Което означава, че Пеевски, който е собственик на прокуратурата, удря прекия си съперник, което означава, че прокуратурата в момента се използва като бухалка в ръцете на Пеевски."

Борислав Гуцанов, председател на ПГ на БСП: "Не сме запознати."

По-късно през деня се очакват реакции и от останалите политически сили.

Вижте повече в прякото включване на Вера Александрова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Идеята за един учебник в училище скара депутатите
Идеята за един учебник в училище скара депутатите