НОВИНИ

83 нови случая на коронавирус в селище "Качулка"

bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 19.10.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

84 са положителните проби за коронавирус в Сливен през последното денонощие. От тях 83 са на потребители от Дома за възрастни с умствена изостаналост в селище "Качулка" край града.

Заразените са изолирани в социалното заведение и са в сравнително добро състояние. Общият брой на положителните проби за COVID-19 в Дома от началото на епидемичния взрив е 174, като 132-ма са домуващите. Очакват се още резултати от взети проби на настанени в Качулка.

Заради COVID случаите: Търсят допълнителен персонал за социалния дом "Качулка" в Сливен

77-годишен мъж от социалното заведение, с придружаващи заболявания е починал. 42-ма са заразените от персонала в Дом "Качулка". Персоналът с отрицателни тестове обслужва потребителите.

Община Сливен спешно набира медицински кадри и хигиенисти за Дома за възрастни с умствена изостаналост. Определената заплата за медицински персонал е 1400 лeвa, а за хигиенист - 1000 лева. На желаещите да започнат работа ще бъдат поети и транспортните разходи, издаването на медицинска книжка и PCR тестове преди започване на работа.

Тестват персонал и пациенти в Дома за хора с умствена изостаналост в Сливен

Продължава дезинфекцията на блоковете и общите части около тях в социалния комплекс. Дезинфекцират се спирките и критичните точки в селата Бяла, Новачево и Градско, откъдето са заразените от персонала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови 450 млн. лв. пренасочва правителството за лекарите на първа линия
Нови 450 млн. лв. пренасочва правителството за лекарите на първа линия
Още един лекар от Добрич загуби битката с COVID-19
Още един лекар от Добрич загуби битката с COVID-19