НОВИНИ

Учениците от Търговище се връщат в училище

bnt avatar logo
от БНТ
09:01, 19.10.2020 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Учениците от Търговище се връщат в училище. Единствено продължават да учат от вкъщи осмокласниците от училище "Св. Седмочисленици", тъй като класната им ръководителка загуби битката с коронавируса миналата седмица. Децата и родителите им настояват - те да продължат да учат дистанционно засега. В момента заразените с COVID-19 ученици са 15, а под карантина са 270.

В СУ "Проф. Никола Маринов" се обучават близо 1200 деца. Директорът на училището Анета Куманова каза пред БНТ, че от днес учениците ще бъдат вече в класните стаи. Непрекъснато се следи състоянието на заразените учители и ученици. Всички са добре на този етап.

Анета Куманова - директор на СОУ "проф. Никола Маринов" - Търговище: "Междучасията на начален и прогимназиален етап са по различно време. Също така сме организирали седмичното разписание - един учебен предмет се кара в два последователни часа. Примерно една паралелка от прогимназиален етап днес се среща със трима учители, а не с шест. Това беше една от допустимите мерки от страна на Министерството на образованието и ние се възползвахме."

Здравният министър в Търговище: Не се налагат нови ограничителни мерки

В училището са взети по-строги противоепидемични мерки. Продължават да действат и мерките, които стартираха в началото на учебната година.

Репортер: Теодор Стамболиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Големите тържества в Благоевград се ограничават в следващите 14 дни
Големите тържества в Благоевград се ограничават в следващите 14 дни
Жители на Владая алармират за опасна отсечка
Жители на Владая алармират за опасна отсечка