НОВИНИ

АБВ се регистрира в ЦИК за участие в изборите

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
16:32, 12.02.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Политика
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Над 3100 подписа внесоха днес в ЦИК от политическа партия АБВ, за да се регистрират за участие в парламентарните избори. Партията ще се яви сама на изборите. Основната амбиция е да се върне нормалността в обществото ни, а председателят на АБВ Румен Петков няма да е кандидат за депутат.

Според Петков не е прилично хора с биография като неговата да са за пореден път кандидати, а смисълът на една политическа партия не е да реализира своя председател. В листите има много хабилитирани преподаватели, професори и доценти, каза Петков.

Доцент Атанас Мангъров също е в тях. Мангъров каза, че е имал предложения и от други партии, но е избрал АБВ. Той остава кандидат-депутат, въпреки възраженията на президента Георги Първанов.

"И доцент Мангъров е достатъчно ясен и ние като ръководство сме достатъчно ясни, още повече той има серия от номинации - Варна, Бургас, Сливен, София, така че такъв въпрос не стои", коментира Румен Петков.

"Всички други политически сили начело стои вожда и след него вървят всички останали, тук не е така. Аз съм с тази партия, защото имаме едни и същи виждания по най-важния проблем, който ни касае всички и това е за отношението към тази ковид пандемия", каза Атанас Мангъров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Атака" поиска смяна на състава на ЦИК
"Атака" поиска смяна на състава на ЦИК
Без нови ограничения в Унгария, планират ваксинационен паспорт за COVID-19
Без нови ограничения в Унгария, планират ваксинационен паспорт за COVID-19