НОВИНИ

АБВ тръгва сама на изборите

абв тръгва сама изборите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:10, 02.02.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Политика
Слушай новината

АБВ ще се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори, стана ясно от думите на председателя на партията Румен Петков.

На брифинг пред медиите Петков обясни, че Изпълнителното бюро на партията ще предложи на Националния съвет стартиране на действия по подготовка и регистрация на самостоятелно участие на изборите, насрочени на 4 април, както и, че е положила „огромни усилия за консолидация на лявото и лявоцентристкото политическо пространство“.

Според Румен Петков в номинациите за депутатските листи на партията са хора със силна експертиза в своята област, сред които са бившият вицепремиер Ивайло Калфин, настоящият преподавател и бивш ректор на НАТФИЗ проф. Любомир Халачев, актьорът Веселин Плачков, аграрният експерт и бивш земеделски министър проф. Иван Станков и други.

Самият Румен Петков няма да бъде кандидат за народен представител.

Атанас Мангъров пред БНТ за новата си политическа роля

В най-обсъжданото име на кандидат-депутат от АБВ се превърна инфекционистът доц. Атанас Мангъров, който породи и противоречие между лидера на партията Румен Петков и създателя ѝ – президентът Георги Първанов (2002-2012 г.). В свое интервю Първанов заяви, че подкрепя работата на Националния оперативен щаб и не одобрява позициите на доц. Мангъров по отношение на COVID-19.

„Резервите на Първанов са си негови резерви и той ги е заявявал неколкократно. Всеки може да направи своя избор“, заяви Румен Петков и подчерта, че номинацията на Мангъров няма да бъде оттеглена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Флорентино Перес е заразен с коронавирус
Флорентино Перес е заразен с коронавирус
Извънредно положение в Мианмар
Извънредно положение в Мианмар