НОВИНИ

Адресната регистрация в София ще може да се сменя онлайн от 9 май

bnt avatar logo
от БНТ
10:35, 11.04.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

От 9 май всички районни общински администрации на Столична община ще предлагат смяна на адресната регистрация по електронен път. Това заяви в "Денят започва" Генчо Керезов, зам.-кмет на София по дигитализацията, иновациите и икономическото развитие.

По думите му процедурата отнема около 10 минути и изисква облачен електронен подпис, предоставян от някои компании у нас, одобрени от Комисията за регулиране на съобщенията.

За да става още по-лесно смяната на адреса, са необходими и законови промени, с които да отпадне изискването на снимка или сканирано копие на нотариален акт например, каза още Керезов.

Голямото предизвикателство пред Столична община е през следващите години да свърже всички електронни услуги, които предлага, в една обща рамка, каза зам.-кметът по дигитализацията.

Всичко това е заложено в Стратегията за дигитална трансформация на София, която е приета през 2020 г. и има 7-годишен хоризонт.

Утре в Интер Експо център започва конференцията Digital Sofia, посветена на превръщането на столицата ни в умен град. На нея ще бъдат представени различни устойчиви решения за интелигентен растеж.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясен е следващият съперник на Григор Димитров в Монте Карло
Ясен е следващият съперник на Григор Димитров в Монте Карло
Алекс Сантана от Лудогорец е Футболист №1 за март
Алекс Сантана от Лудогорец е Футболист №1 за март