НОВИНИ

Алберт Попов: Дори този сезон можех да имам победа

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:03, 22.03.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
алберт попов сезон можех имам победа
Слушай новината

Българският алпиец Алберт Попов и неговият треньор Ивайло Борисов дадоха пресконференция, на която получиха и своите награди, след като бяха определени за най-добър спортист и треньор у нас за месец февруари в традиционната анкета на спортните редакции.

Пред журналистите Попов разкри, че останал много доволен от своя сезон, в който е постигнал една от детските си мечти - подиум в Световната купа и си пожела още по-добри резултати през следващата кампания.

"Благодаря за това, че оценихте нашия труд през годината. Сезонът беше много добър, изпълних моя детска мечта с подиума, изпълнихме поставените цели. Това, че има растеж е много важно, позитивно и смятам, че може да постигнем много повече в бъдеще. Пожелавам си да сме здрави, да имаме хубава подготовка и да постигнем добри резултати още от началото на следващия сезон. Очаквам с нетърпение да стана баща и малкото човече да преобърне живота ни", сподели Попов.

"Сезонът отмина, доста успешен беше за нас. Изключително сме щастливи", допълни треньоръ на Алберт Ивайло Борисов.

Най-добрият ни скиор разкри и кои са малките детайли, които възнамерява да подобри за старта на следващия сезон и добави, че ще продължи да рискува в състезанията, защото това е единственият път към победата.

"Промяната няма да е драстична. Дори този сезон можех да имам победа. Конкуренцията е страхотна, всяко състезание е различно. Ще вървим в същия дух, ще се опитаме да подобрим физиката, малко техниката и бързината, другото е късмет и здраве. На състезание всеки трябва да рискува, за да победи. Така правя и аз, затова отпаданията не ме отчайват, а напротив - мотивират ме", заяви Алберт Попов.

На днешната пресконференция присъства и вицепрезидентът на БФ Ски Георги Бобев, който заяви, че Алберт прави огромна реклама на България с отличните си резултати през сезона в Световната купа.

"Благодаря за признанието към Алберт от спортните журналисти. Трудно може да се даде оценка на постигнатото от него, защото то е страшно много. Това, което Алберт прави като реклама на България и на зимните спортове, е огромно. За нас сезона е много успешен, резултатите са на лице. Пожелавам на Алберт да е здрав, много хубави моменти му предстоят, да е все така мотивиран. Топ 15 на финалите на Световната купа е също изключително постижение", заяви Бобев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александра Фейгин се класира за волната програма на световното по фигурно пързаляне
Александра Фейгин се класира за волната програма на световното по фигурно пързаляне
Песков: Путин и Си не са обсъждали формулата за мир на Киев
Песков: Путин и Си не са обсъждали формулата за мир на Киев