НОВИНИ

Александър Белоусов: Първата ми цел е да помогна на Спартак Варна да остане в елита

александър белоусов първата цел помогна спартак варба остане елита
Снимка: ФК Спартак Варна
bnt avatar logo
от БНТ
21:49, 14.12.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Новото попълнение в състава на Спартак Варна Александър Белоусов се надява да помогне на отбора да запази мястото си в българския футболен елит.

24-годишният молдовски десен защитник парафира контракт със "соколите" за 18 месеца на 22 ноември. Той подсилва състава със свободен трансфер от Шериф Типаспол, а в предишните шест месеца игра като преотстъпен в Милсами.

"Получих предложението в края на август. Агентът ми ме информира, че Спартак има интерес към мен и иска да ме привлече в състава си. Но тогава бяха последните дни от трансферния прозорец и с ръководството на Милсами взехме решение да си помогнем взаимно до зимата, затова и останах. След последния ми мач за Милсами агентът ми отново позвъни и ни каза, че предложението е още в сила. Това ме мотивира допълнително да го приема, защото Спартак продължаваше да ме иска след толкова време, а и аз имах желание за нещо ново", коментира бранителят за Moldfootball.com.

Белоусов е свързан с България, тъй като баща му е българин.

"В Спартак ме приеха много топло, не ми беше нужно много време за адаптация. А и аз съм българин по баща и затова този народ ми е много близък. В клуба всичко е на високо ниво - впечатленията ми са положителни", каза той.

Варненци имаха трудна есен след завръщането си в елита, като в момента заемат последното място в Първа лига с едва една победа в 18 мача и актив от 8 точки. Амбициите на клуба през пролетта, обаче, са сериозни, а за наставник беше привлечен бившият селекционер на националния отбор на България Димитър Димитров-Херо.

"Първата цел е да помогна на отбора да остане в елитната лига. Разбира се, искам да се покажа във възможно най-добра светлина, за да получа възможност да прогресирам още в кариерата ми", добави Белоусов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Истанбул е осъден на затвор заради обида на длъжностни лица
Кметът на Истанбул е осъден на затвор заради обида на длъжностни лица
Щангистът Дейвид Фишеров е Спортист на Пловдив за 2022 година
Щангистът Дейвид Фишеров е Спортист на Пловдив за 2022 година