НОВИНИ

Александър Димитров: Кръстаич не спази обещанието си да пусне футболистите в младежкия отбор (ВИДЕО)

В интервю за предаването "Арена спорт" селекционерът на младежкия ни национален отбор разкри, че е получил обещание от Младен, че ще може да разчита на всички налични футболисти в случай, че мъжкият ни тим изгуби шансовете си за класиране на Евро 2024

александър димитров
bnt avatar logo
от БНТ
13:21, 22.10.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Спокойно изгледах двата мача и видях много хубави неща. Една от мечтите ми се сбъдна, на мач на младежки национален отбор трибуните на стадиона да бъдат пълни. Това каза селекционерът на младежкия ни тим по футбол Александър Димитров в предаването "Арена спорт".

В студиото той коментира и мачовете на селекцията ни до 21 г. срещу Германия и Косово, след които България заема трето място в подреждането на своята група с актив от 5 точки.

"Играхме добре, жалко, че не можахме да вземем повече като точков актив. В първия мач се видя, че нашите играчи не отстъпват на Германия, видя се, че нивото ни никак не е лош. В мача с Косово, показахме характер, аз не съм се съмнявал в тези играчи. Ако имахме още малко време можехме и да победим този съперник", коментира Димитров.

Той коментира и присъствието на футболисти от младежкия тим в мъжкия национален отбор, като по-конкретно се спря на Марин Петков, който получи повиквателна от Кръстаич.

"Молех да ми дадат Марин Петков, неговото идване щеше да покаже на нашите състезатели, че в момента приоритет са те, и тези ключови мачове са много важни", обясни Димитров.

"Кръстаич обеща, че ако мъжкият тим няма шансове за класиране, всички играчи, които бъдат викани от младежкия отбор да бъдат върнати за нашите квалификации", разясни Александър Димитров.

"Полша назначиха треньора на младежите за треньор на мъжкия, това е практика в други държави. Доколкото чух господин Лечков каза, че с тази задача е натоварен Георги Иванов, досега той не е разговарял с мен, така че няма нещо, което да мога коментирам преди да седнем да разговаряме", така Димитров отговори на въпроса дали е имало разговор с него да поеме мъжкия ни представителен тим.

Цялото интервю с Александър Димитров гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция изпраща медикаменти и лекари в помощ на населението на Газа
Турция изпраща медикаменти и лекари в помощ на населението на Газа
Кой е българинът, превърнал градината на британското посолство в "най-красивата в България"
Кой е българинът, превърнал градината на британското посолство в "най-красивата в България"