НОВИНИ

Александър Митрович под въпрос за Мондиала

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:38, 12.11.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
александър митрович въпрос мондиала
Слушай новината

Звездата на Фулъм и сръбския национален отбор по футбол Александър Митрович е под въпрос за Световното първенство в Катар, сподели неговият треньор при "котиджърс" Марко Силва.

Сръбският голмайстор в момента лекува травма, която не му позволи да вземе участие в последния двубой на лондончани във Висшата лига, а очакванията са, че той ще пропусне и домакинството на Манчестър Юнайтед в неделя.

Според Силва пък решението дали Митрович ще играе в Катар ще бъде взето в последния момент.

"Това, което мога да кажа е, че решението ще бъде взето вероятно в първите дни на следващата седмица след разговори между медицинския щаб на Сърбия и на нашия отбор. Това ще помогне да решим кое е най-доброто за него, както и за нас като клуб, защото той е наистина важен за клуба. Не съм точният човек, който да каже сега дали той ще бъде готов или не. Това, което знам в момента е, че Митрович не беше готов за последния мач и няма да бъде готов за следващия, за наше съжаление", сподели португалският специалист.

Той допълни още, че самият футболист има огромно желание да играе в Катар, но в момента и Фулъм, и националният отбор на Сърбия очакват решението на медицинския щаб.

"Той иска да бъде на Световното първенство. Той искаше да бъде на разположение за неделя срещу Манчестър Юнайтед и искаше да играе срещу Сити. Но трябва да изчакаме за решението на медицинския щаб. След това заедно ще обсъдим нещата", заяви Марко Силва.

Александър Митрович, който през този сезон е отбелязал 9 гола в 12 двубоя от Висшата лига очаквано попадна сред избраниците на сръбския селекционер Драган Стойкович за Мондиала, където западните ни съседи са в група G с отборите на Бразилия, Камерун и Швейцария.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националките по баскетбол започват подготовка за мачовете със Сърбия и Хърватия
Националките по баскетбол започват подготовка за мачовете със Сърбия и Хърватия
Ръководители на български фолклорни състави в чужбина се събраха на творческа среща в София
Ръководители на български фолклорни състави в чужбина се събраха на творческа среща в София