НОВИНИ

Александър Сабанов: Философията на мерките е да подпомогнем работодателите, които да запазят своите работници

bnt avatar logo
от БНТ
19:51, 28.07.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Новите мерки на правителството за справяне с кризата коментира в "Още от деня" Александър Сабанов, депутат от "Обединени патриоти".

"Философията е да подпомогнем работодателите, които да запазят своите работници и да увеличат капацитета на своите предприятия. В тази връзка са и мерките. Разбира се, има и мерки за безработните, за пенсионерите", поясни Сабанов. Новото, което се случва е, че и бизнесът участва в изготвянето на мерките, които ще бъдат предприети.

Депутатът от "Обединени патриоти" съобщи, че на всеки две седмици министърът на икономиката ще дава отчет за извършените дейности, как вървят програмите и колко средства отиват в бизнеса. В същото време самият бизнес ще посочва къде и кога нещо не е наред във всяка една програма. "Министерство на икономиката ще назначи още хора, които да се занимават с тези програми да стигат директно до бизнеса", каза още той.

Александър Сабанов припомни, че има гласувано решение на Народното събрание, с което са дали възможност на правителството да кандидатства до 10 млрд. заем, засега се използват парите от фискалния резерв и ако те не бъдат изразходвани, няма да се стигне до теглене на външен заем.

"Аз си мисля, че няма да успеем да изразходваме всичките тези суми, защото когато на бизнеса му трябват пари, те му трябват, за да работи. Ако външните му контрагенти не работят, бизнесът трудно ще заработи, каза Сабанов.

Вижте целия разговор с него във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поляк спечели първия етап на Обиколката на България
Поляк спечели първия етап на Обиколката на България
Откриха леснозапалими материали в мазе на жилищен блок в столичния квартал "Света Троица"
Откриха леснозапалими материали в мазе на жилищен блок в столичния квартал "Света Троица"