НОВИНИ

СЕМ: БНТ спазва плурализма в новинарските и актуално-публицистичните предавания по време на гражданските протести

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:49, 28.07.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

БНТ спазва разпоредбата на Закона за радиото и телевизията за плурализъм на гледните точки в новинарските и актуално-публицистичните предавания. Това показват резултатите на СЕМ от наблюдение в периода 10-17 юли.

Мониторингът констатира, че темата за гражданските протести е водеща и централна за периода. БНТ излъчват и извънредни директни предавания и включвания. И още от заключенията на регулатора: общественaта телевизия предоставя възможност на зрителите да се запознаят с официалната позиция на държавата по важни въпроси на обществения живот, едновременно отразявайки гражданските протести с критични спрямо управлението позиции.

В пет дни от наблюдавания периода темата за гражданските протести доминира и надвишава като обем останалите вътрешни и международни теми в общия обем телевизионно съдържание. През голяма част от наблюдавания период гражданското общество има значително по-голямо участие в новинарската емисия спрямо държавните институции.

По отношение на участието на представители на политически сили в "По света и у нас" - 2 от извънпарламентарнирте партии са отразени и се отразяват с активност. Като за наблюдавания период представители на "Да, България" имат равен брой участия в "По света и у нас" с тези на ГЕРБ. Констатациите на регулатора за плурализъм на гледните точки са и за работата на другата обществена медия - БНР.

Вижте Доклада за осъществено наблюдение на радио- и телевизионни програми в периода 10-17 юли 2020 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на Беларус Александър Лукашенко призна, че е изкарал коронавируса
Президентът на Беларус Александър Лукашенко призна, че е изкарал коронавируса
Наводнения, боклуци и разрушени пътища след урагана Хана в Мексико (Снимки)
Наводнения, боклуци и разрушени пътища след урагана Хана в Мексико (Снимки)