НОВИНИ

Александър Симов: Склонни сме да подкрепим правителство на "Има такъв народ"

bnt avatar logo
от БНТ
10:59, 19.04.2021
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Поведението на Бойко Борисов в последната година и половина е тотално пренебрежение на парламента. Това каза в "Денят започва" депутатът от "БСП за България" Александър Симов.

За мен това, което Бойко Борисов направи във вчерашния ден, е израз на голям страх. Страхът да се появи в новия състав на Народното събрание и да представи Плана за възстановяване и развитие. Вчера видях, че той няколко пъти го разгръщаше и разказваше колко е професионален и задълбочен. Защо не дойде в парламента, за да го представи, попита Симов.

Той изрази недоверие Борисов да се яви в сряда в парламента. "Премиерът е лицето на едно управление и отказът му да се яви в парламента е дискредитация на самата идея за демокрация", заяви депутатът.

Според Симов Планът за възстановяване и развитие се нуждае от преработка. "Това, което прочетох към момента, ми се струва леко встрани от реалностите. Трябва да се запозная подробно. Но смятам, че планът се нуждае от преработка. И най-лошото е, че управлението само знае, че този план не е достатъчно актуален и адекватен", посочи Симов.

"Една от причините да започнем реформата в БСП е това, че имаше хора, които откровено тласкаха партията към коалиция с ГЕРБ. След последния пленум БСП даде гаранции, че не е партията, която ще протегне ръка на една провалена и морално дискредитирана партия като ГЕРБ", каза още депутатът.

Той заяви, че БСП е склонна да подкрепи правителство на "Има такъв народ". "Очертахме пет условия, при които ние бихме подкрепили такова правителство, колкото и време да изкара. Сред тях са действия в здравната сфера, подпомагане на хората, засегнати от социално-икономическите последици, ревизия на цялото управление на Бойко Борисов", обясни Симов.

Допълни, че БСП няма да подкрепи предложение за намаляване на партийната субсидия на 1 лев, тъй като "подобна идея е най-добрият начин да превърнем партиите в заложници на олигархичните интереси". Разбира се, склонни сме да говорим за това какъв трябва да е истинският размер на субсидията, допълни Александър Симов.

Гледайте повече от темите в "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ето кой ще ръководи Суперлигата
Ето кой ще ръководи Суперлигата
Официално: 12 европейски гранда обявиха създаването на "Суперлига"
Официално: 12 европейски гранда обявиха създаването на "Суперлига"