НОВИНИ

Андрей Гюров: ПП направи всичко възможно да намери обединителните линии

bnt avatar logo
от БНТ
08:46, 02.02.2023
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Имахме много възможности да направим много стъпки в правилната посока и изказа, който идва на ум е искаха, но нямаха желание в много отношения. Съдебната реформа е най-знаковото решение в това НС, имахме възможност да приемем закона за противодействие на корупцията, който беше готов, промените в НПК с механизма за контрол на главния прокурор - така Андрей Гюров – председател на ПГ на "Продължаваме Промяната" коментира в "Денят започва" работата на този парламент.

"Имахме всички възможности да приемем този закон и да направим тази важна стъпка напред за страната затова българите да се чувстват в едно по-справедливо общество, да не сме отново на опашката на Европа по индекса за корупция и да можем като всички нормални европейски граждани да се ползваме от привилегиите на тази европейска принадлежност. Но това не се случи", посочи Андрей Гюров.

Според него има едно ясно изразено мнозинство в този парламент, който можеше да състави правителство. То се събра дори на лидерска среща и заяви, че може да управлява заедно. ПП направи всичко възможно да намери обединителните линии, които не нарушават принципите на демокрацията, добави Гюров.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Ченчев: България има крещяща нужда от редовен кабинет
Иван Ченчев: България има крещяща нужда от редовен кабинет
Ивайло Мирчев: ПП ни подадоха първи ръка, длъжни сме да направим ясна заявка
Ивайло Мирчев: ПП ни подадоха първи ръка, длъжни сме да направим ясна заявка