НОВИНИ

Трафик на "дизайнерска дрога" - как може да се пренесе в резервната гума на автомобил?

bnt avatar logo
от БНТ
07:33, 02.02.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Предотвратиха контрабандата на близо 19 кг от така наречената "дизайнерска дрога". Задържан и вече с повдигнато обвинение е 45-годишен мъж, който се опитал да прекара забранените вещества от България в Турция.

"На 29 януари, малко след 20.00 часа, когато е започнала новата митническа смяна е пристигнал лек автомобил, управляван от български гражданин. По метода анализ на риска служителите са го селектирали за митническа проверка на МП "Малко Търново". При извършената проверка след демонтирането на резервната гума единият от служителите е установил, че гумата има подозрително високо тегло и е проверена с рентгенова апаратура, при което е установена и подозрително високата плътност. Гумата е изрязана и от нея са изкарани 8 пакета, съдържащи бяло вещество с неизяснен произход. В задните седалки са установени още 11 идентични на вид пакети, съдържащи същото вещество. Направен е наркотест, който е реагирал положително", обясни Иван Пасков, началник отдел "Митническо разузнаване и разследване" - Бургас.

"Смятаме, че е целенасочен, съзнателен, умишлен и добре планиран акт. Автомобилът е купен 2 дни преди деянието - на 27 януари. Няколко дни преди това - на 24 януари, обвиняемият се е сдобил и с международен паспорт. Той е направил опит да премине през границата, когато е застъпила нощната смяна на ГКПП "Малко Търново" около 20.10 ч. Целта е била да се премине през време, по което бдителността е била по-занижена от страна на митническите служители", заяви Георги Чинев, ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас.

Вижте повече в прякото включване на Давид Сукнаров

Гледайте още теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдителни присъди за атентата във Виена през 2020 година
Осъдителни присъди за атентата във Виена през 2020 година
Всеки осми българин е готов да мигрира – къде и по какви причини?
Всеки осми българин е готов да мигрира – къде и по какви причини?