НОВИНИ

Андрес Гуардадо прекрати кариерата си в националния отбор

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:50, 17.05.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
андрес гуардадо прекрати кариерата националния отбор
Слушай новината

Мексиканската футболна легенда Андрес Гуардадо обяви, че слага край на кариерата си в националния отбор, след като в продължение на 16 години носи екипа на "ацтеките".

В периода 2005-2022 Гуардадо се превърна в играчът с най-много срещи за Мексико - 179, а от 2015 година насам той носеше и капитанската лента на тима.

Последният турнир за Андрес Гуардадо с националната фланелка беше световното първенство в Катар в края на миналата година, когато мексиканците записаха една победа, едно равенство и една загуба и в крайна сметка не успяха да прескочат груповата фаза, в която мериха сили с Аржентина, Полша и Саудитска Арабия.

"Благодаря за всичко! Целият опит, който натрупах през тези 16 години, всичките емоции с фланелката на страната, са невъзможни за изразяване с думи. За мене беше специална привилегия и ще остане много важен етап от живота ми. Сърдечни благодарности на съотборниците ми, на всички хора, които са минали през щаба на националния отбор. Тяхната работа във всеки един ден беше много важна за мене. И разбира се, безкрайно уважение и благодарност за нашите лоялни фенове, които бяха с нас навсякъде. Сега аз ставам част от тях, от агитката на Мексико", написа Гуардадо в Инстаграм.

В хода на своята кариера в националния отбор на Мексико Андрес Гуардадо взе участие на цели пет световни първенства, а най-големите му успехи с "ацтеките" са спечелването на три трофея от турнира "Голд къп" - 2011, 2015 и 2019 г.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брюксел с планове за мащабна реформа на митническите правила в ЕС
Брюксел с планове за мащабна реформа на митническите правила в ЕС
СГП започна проверка във връзка със сигнала на Борислав Сарафов срещу Иван Гешев
СГП започна проверка във връзка със сигнала на Борислав Сарафов срещу Иван Гешев