НОВИНИ

Англия с нова победа преди Евро 2020

bnt avatar logo
от БНТ
23:29, 06.06.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на Англия записа победа с 1:0 над Румъния в приятелски мач, който е част от подготовката на „трите лъва“ за Евро 2020. Маркъс Рашфорд беше единственият голмайстор в мача, който се игра на „Ривърсайд“ в Мидълзбро. Попадението падна от дузпа.

Селекционерът Гарет Саутгейт започна срещата с относително неопитен тим, който успя да създаде само едно по-сериозно положение преди почивката. За сметка на това тимът повиши оборотите през второто полувреме. По този начин Англия стигна до изпълнение на дузпа, като Маркъс Рашфорд беше точен в 68-ата минута.

Попадението беше под номер 100 за Рашфод в професионалната му кариера както в клубния футбол, така и за националния отбор. 88 той има за Манчестър Юнайтед, а 12 за Англия.

Джордан Хендерсън, който се завърна след контузия, обаче пропиля втората възможност, която „трите лъва“ получиха. Полузащитникът на Ливърпул не успя да покачи от бялата точка в 78-ата минута.

Отборът на Англия започва участието си на Евро 2020 на 13 юни, неделя, с мач срещу Хърватия.

Всички мачове от шампионата ще можете да гледате онлайн в специалната секция на bntnews.bg. 27 от двубоите на Евро 2020 влизат в програмата на БНТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Код жълто в пет области от страната днес
Код жълто в пет области от страната днес
Ганев, Николов и Казийски зарадваха волейболисти в детски турнир
Ганев, Николов и Казийски зарадваха волейболисти в детски турнир