НОВИНИ

Англия се готви за дузпи срещу Германия

англия готви дузпи германия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 27.06.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Английският национален отбор се готви за изпълнение на дузпи в 1/8-финалния сблъсък на УЕФА Евро 2020 срещу Германия.

Във вторник отборът на Гарет Саутгейт се изправя срещу Бундестима на стадион “Уембли”, като срещата стартира точно в 19:00 часа българско време и ще бъде излъчена ОНЛАЙН ексклузивно за читателите на bntnews.bg!

Англия никога не е печелила срещу Германия в двубой на директни елиминации на европейско първенство. Последният подобен сблъсък бе на Евро 1996, когато срещата завърши 1:1 в редовното време и германците спечелиха с 6:5 след дузпи. Настоящият селекционер на "Трите лъва" пропусна решителен удар от бялата точка, който донесе победата на съперника.

"Тренираме много изпълнение на дузпи. Тренираме с идеята да знаеш какво да правим, ако дойде твоят ред", сподели Джон Стоунс.

На световното първенство в Русия през 2018 г. Англия прекъсна серията си от отпадания след дузпи, когато на 1/8-финалите отстрани Колумбия, а Стоунс си спомня каква е била ситуацията:

"Помня, че трябваше да бия седмата дузпа, след Ерик Дайър. Беше страшен момент, но бях готов поради процеса, за който говорим. Въпросът е да се чувстваш колкото е възможно по-комфортно в тази ситуация. Ако не бият Хари Кейн или другите момчета, които редовно изпълняват дузпи в клубовете си, това е нова територия".

"Казвал съм го много пъти, но наистина искам да променим начина, по който страната гледа на отбора и английския футбол. Мисля, че направихме огромни крачки напред от 2018 г. Не трябва да се подлагаме на по-голямо напрежение. Има трофей за спечелване, който никога не сме печелили. Би трябвало да сме страшно развълнувани от това и да подходим без страх, както го правим последните няколко години", заяви още бранителят на Манчестър Сити.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франко Фода: Разочаровани сме
Франко Фода: Разочаровани сме
Въвеждат обходен маршрут за тирове заради ремонта на АМ "Тракия"
Въвеждат обходен маршрут за тирове заради ремонта на АМ "Тракия"