НОВИНИ

Анте Шимунджа: Лудогорец може да играе много по-добре

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:58, 17.02.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Анте Шимунджа: Лудогорец може да играе много по-добре
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа говори след успеха с 1:0 над Андерхелхт в Лигата на конференциите. Специалистът изрази задоволство от аванса преди реванша, но изрази мнение, че футболистите му могат да играят много по-добре.


"Един труден мач срещу опонент, който иска да спечели. Имаме предимство, но това е само първият мач. Трябва да сме спокойни преди следващия сблъсък. Вярвам, че можем да играем много по-добре. Да, през първото полувреме създадохме три-четири много добри възможности, но не вкарахме още един гол. Не бях доволен от начина, по който играхме, след като падна гола. Андерлехт има много качествени футболисти. Ако бяхме вкарали още един-два гола, щяхме да се чувстваме много по-комфортно, но пак работата нямаше да е свършена. Бяхме анализирали Андерлехт много добре, те нямаха никакви положения през първите 45 минути. Проблемът беше, че загубихме няколко първи топки, те бяха по-бързи, ние трябва да сме спокойни с топката в краката. Да, имахме пасове по земя, това е важно за нас, имаме добри играчи на контраатака, трябва да се възползваме от слабостите на съперника", каза Анте Шимунджа след срещата.

Според Шимунджа отборът трябва да остане фокусиран към следващия двубой. "Важно е да покажем нашите качества и да се възползваме от техните слабости", допълни Шимунджа.

"Отбелязахме си едно от положенията, а Андерлехт също имаше доста ситуации. Радостно е, че не ни вкараха гол, но трябва да реализираме повече от положенията ни. Постъпваме егоистично пред гола. При двама срещу един трябва да си подаваме, за да вкараме повече попадения. Очаква ни доста тежък мач в Белгия пред техните фенове. Стадионът сигурно ще бъде пълен", коментира капитанът на Лудогорец Кирил Десподов.

"Изиграхме страхотен мач срещу силен домакински отбор, които се справя отлично срещу силни съперници. Създадохме доста шансове, но топката не влизаше, ударихме и греда. Изпуснахме добри шансове. Това е футболът. Доволен съм и това е най-важното. Не мисля, че Лудогорец имаха много шансове за гол. Имат добра скорост. В първите 15 минути ни създадоха доста проблеми. Качествен отбор са, респект за тях. Паднахме с 0:1, но нищо не е загубено. Готови сме за това предизвикателство. Предстои ни нов равностоен мач. Ще опитаме да направим това, което направихме днес. Дано имаме повече късмет и вкараме няколко гола в реванша", обясни наставникът на Андерлехт Бриън Ример.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16-годишните баскетболисти на Ямбол започнаха със загуба в Европейската младежка лига в Чехия
16-годишните баскетболисти на Ямбол започнаха със загуба в Европейската младежка лига в Чехия
Новата детска линейка за област Варна е закупена след кампания за събиране на капачки и дарения
Новата детска линейка за област Варна е закупена след кампания за събиране на капачки и дарения