НОВИНИ

Антон Кождабашев пред БНТ: Карлос Насар изрече много неистини по мой адрес (ВИДЕО)

Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести не е съгласен с твърденията на олимпийския шампион, че от централата са искали 30% от спонсорските му договори.

Радостин Любомиров
от Радостин Любомиров
13:08, 15.09.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Антон Кождабашев
Снимка:
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) Антон Коджабашев признава, че централата е изправена пред редица трудности, заради натрупаните дългове към ММС, а твърденията на Карлос Насар не помагат за разрешаването на проблемите.

Трикратният световен и трикратен европейски шампион по вдигане на тежести сподели, че е бил подведен относно дълговете на федерацията, преди да заеме ръководната позиция.

"Тръгнахме много омърлушени за Олимпийските игри, защото знаехме състоянието на БФВТ. Поех ръководството преди близо 4 месеца. Обещах да възстановя живота на федерация. Беше ми казано, че от моите предшественици Неделчо Колев и Ариф Маджид има задължения до 100 хил. лева. Това бе хвърлено в пространството без доказателства. До ден днешен нямаме пълната картина. От ММС твърдят, че федерацията дължи около 700 хил. лева, но най-вероятно ще станат и повече", поясни той в интервю за предаването "Арена спорт".

Бургазлията обвини Карлос Насар в лъжи, след като олимпийският шампион твърди, че от федерацията са искали 30% от спонсорските му договори.

"Карлос Насар е талантливо и усмихнато момче с чувство за отговорност и невероятни постижения. Добър спортист е и му пожелавам да е и добър човек. Изрече много неистини по мой адрес и по адрес на БФВТ. Никой не му е искал 30% от спонсорските му договори. Ако той е доблестен, да отидем на полиграф и истината да излезе на яве. Ако някой му е искал, моментално ще го повдеда под съдебна отговорност, защото това е рекет. Аз нищо не съм му искал, заклевам се", допълни бившият световен рекордьор в категория до 56 кг.

Коджабашев не се страхува от нови избори за президентския пост.

"Готов съм да се състезавам за президентския пост наново, защото нямам какво да крия. Задълженията, които наследихме, не виждам как може да се платят. Откакто съм във федерацията, не е постъпила една стотинка, с изключение на клубовете на тримата олимпийци, които получиха финансирания от ММС. Грозеше ни неучастие на Олимпийските игри", добави ръководителят на централата.

Вижте цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кимия Ализаде пред БНТ: Българя е най-добрият избор за мен (ВИДЕО)
Кимия Ализаде пред БНТ: Българя е най-добрият избор за мен (ВИДЕО)
Какво пише в джентълменското писмо от ПП до ГЕРБ?
Какво пише в джентълменското писмо от ПП до ГЕРБ?