НОВИНИ

Във Варна помагат на деца в нужда преди първия училищен звънец

За 4 път се провежда благотворителна акция за събиране на учебни пособия за деца от социално слаби семейства

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Силвия Русенова
11:33, 15.09.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

За 4-та поредна година във Варна се организира благотворителна акция за събиране на учебни пособия и раници за деца от социално слаби семейства. За учебния процес те се нуждаят от тетрадки, моливи, блокчета за рисуване, химикалки и всякакви пособия за училище.

Кампанията ще подпомогне общо 68 деца от Варна и добричките села Белгун, Спасово, както и авренското село Садово. Тя е организирана от сдружение “Василица”. Учебните пособия и раниците се събират в офиса на организацията, който се намира на булевард “Христо Ботев” № 8 във Варна.

Пратки могат да се изпращат до адреса и по куриер. В кампанията участват здравни медиатори, които ще съдействат даренията да стигнат до най-нуждаещите се. Целта на кампанията, която продължава до 20-ти септември, е тези деца да не отпаднат от училище. Повечето от тях са с един родител и живеят с минимални доходи.

"Има деца, които за да тръгнат на училище, родителите им правят ново обзавеждане на стая, купуват си най-скъпи дрехи, най-скъпи помагала, нов телефон, а другото дете не може дори да си купи тетрадка и молив и тук се получава една много лоша обществена бездна", сподели Мария Александрова, дарител.

"Ние знаем всички, които имат нужда. Ние сме непрекъснато с тях. Всеки ден сме на терен, познаваме ги и затова искаме да помогнем на тези дечица наистина, които отиват на училище, наистина имам деца, които имат нужда от подпомагане", каза Красен Маринов, здравен медиатор.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Като че ли някой се опитва да създаде недоверие към ЦИК, заяви Камелия Нейкова
Като че ли някой се опитва да създаде недоверие към ЦИК, заяви Камелия Нейкова
Рая Назарян откри учебната година във висшето училище по телекомуникации и пощи
Рая Назарян откри учебната година във висшето училище по телекомуникации и пощи