НОВИНИ

Антон Петров-Хамстера загина след офроуд с джипове в Рила - има ранени

bnt avatar logo
от БНТ
19:53, 01.08.2021
10453
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Антон Петров, известен с прякора Хамстера, е загинал при катастрофа в Рила планина вчера. Той и още трима негови приятели шофирали по стар и изключително стръмен път, в района на Илийна река над село Пастра.

Инцидентът е станал в късния следобед вчера, заради липсата на покритие на мобилната мрежа обаче спътниците на Петров успяват часове по-късно да потърсят помощ.

На планинските спасители им отнема още един час, за да открият пострадалите, заради сложния и стръмен терен. Наклонът, където се е обърнал автомобилът, е около 70 градуса.

В акцията са участвали два екипа спасители с високопроходима техника. Огледът на района е продължил цяла нощ. Случаят е предаден на прокуратурата в Кюстендил.

Антон Петров е карал джипа. Пътят, по който се е движел, обаче, е бил подкопан и автомобилът е пропаднал в 100-метрова пропаст. Падайки надолу се е удрял в дървета и скали. Спътниците на Петров са изхвърчали от колата и затова са останали живи. Те са в "Пирогов", по непотвърдена информация - няма опасност за живота им.

"Пострадалият беше до джипа, реално в безсъзнание, неконтактен, сложихме го на носилката, подадохме му кислород, имаше екип приятели, които бяха вече там и те пожелаха по най-бързия начин да започнем транспорта. Чухме, че другата група се забавя заради лошия път отдолу и започнахме транспортиране нагоре по склона. Но по средата на самото изкачване просто не издържа вече пострадалият", заяви Георги Ботев, началник на ПСС-Благоевград.

В издирването на четиримата мъже се включват приятели на Петров от село Пастра и Рила, където е роден и често е идвал.

Живеещите тук разказаха, че местността е предпочитана за екстремно каране.

От планинската спасителна служба отново подчертаха необходимостта от хеликоптер, за да се транспортират пострадали с тежки травми.

"Ние в този терен, пресечен, с автомобил, който подскача 40 см по камъните, няма как да направим щадящ транспорт на тежко пострадал. Просто няма как да се случи", каза още Георги Ботев, началник на ПСС-Благоевград.

Името на Антон Петров стана известно около делото "Октопод", по което беше обвиняем заедно със съветника на ДАНС Алексей Петров, но преди две седмици и двамата бяха оправдани. Петров е и един от задържаните от групата за отвличания "Наглите".


Репортер: Николай Янев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слави Трифонов във видеоинтервю: "Демократична България" искат постове
Слави Трифонов във видеоинтервю: "Демократична България" искат постове
Стимулират ваксинацията в Англия с намаления за пица и такси
Стимулират ваксинацията в Англия с намаления за пица и такси