НОВИНИ

Арман Дуплантис счупи рекорда на Диамантената лига в овчарския скок

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:26, 01.07.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
арман дуплантис счупи рекорда диамантената лига овчарския скок
Слушай новината

Олимпийският шампион в овчарския скок Арман Дуплантис зарадва своите сънародници в Швеция, след като триумфира с рекорд в състезанията от Диамантената лига по време на надпреварата в Стокхолм.

Шведът спечели състезанието с резултат от 6.16 метра, подобрявайки с един сантиметър предишното си върхово постижение в лигата.

По този начин Дуплантис постави и нов световен рекорд на открито, оставайки на четири сантиметра от абсолютното върхово постижение в сектора за овчарски скок - 6.20 метра, което той постави по време на Световното първенство по лека атлетика в зала в Белград, Сърбия по-рано тази година.

"Това е много, много специално постижение за мен. Радвам се, че направих рекорда пред най-близките ми - моето семейство и всички шведи. Те значат най-много за мен. Бях длъжен да защитя титлата ми, особено тук", коментира Дуплантис след надпреварата.

В спринта на 100 метра в Стокхолм победата грабна южноафриканецът Акани Симбине, който триумфира с резултат 10.02 секунди.

Големият отсъстващ от надпреварата беше златният медалист от Олимпиадата в Токио през миналата година Ламонт Марсел Джейкъбс (Италия).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЕВР реши с колко поскъпва токът от 1 юли
КЕВР реши с колко поскъпва токът от 1 юли
Двама са задържани за проникване в зърнобаза, тече спецоперация на МВР
Двама са задържани за проникване в зърнобаза, тече спецоперация на МВР