НОВИНИ

Асен Василев: Разговорите с ДБ ги започнахме, имаме разбирателство да предложим общ кабинет с тях

bnt avatar logo
от БНТ
19:17, 14.12.2022
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Не подкрепихме кабинета, понеже обещахме на хората, които гласуваха за нас, че няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ. Всеки един кабинет е политически, експертен кабинет няма. И недоверието към Бойко Борисов не е преодоляно. Така Асен Василев мотивира решението на ПП да не подкрепят кандидатурата на проф. Габровски при гостуването си в "Още от деня".

Един кабинет, който за всяко едно важно решение ще трябва да звъни на Бойко Борисов, за да получи политическа подкрепа, ще бъде вреден за България, коментира той.

Относно кандидатурата на Драгомир Заков за министър на външните работи, Василев каза:

"Драгомир Заков никога не е бил в "Продължаваме Промяната" партийно, не е бил и член на партията. Той беше взет като експерт в нашия кабинет. Драгомир Заков е бил дългогодишен посланик в НАТО".

"Продължаваме промяната" ще предложи ясна, честна и открита политика и смяна на модела, който ни докара да това да сме най-бедната държава в ЕС. Идват местни избори, ще се борим за подкрепа там, може би ще има предсрочни парламентарни избори. Ще се опитаме да убедим гражданите, че нашата визия за това как да се развива страната е по-добрата, коментира още Василев.

Относно втория мандат, който трябва да бъде връчен на ПП, Асен Василев каза, че „има четири неща, които трябва да се случат: социален пакет, бизнес пакет, пакет, свързан с Шенген и законите с Плана за възстановяване и влизането ни в еврозоната. Тези неща или парламентът ги приема, или няма да внесем кабинет за гласуване. Това е гаранция, че този кабинет ще може да свърши каквато и да е работа".

Разговорите с "Демократична България" ги започнахме, имаме разбирателство да предложим общ кабинет с тях, при условие че този общ кабинет ще може да си свърши работата, каза още Василев.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кабинетът "Габровски" не мина в зала: Кога ще бъде връчен вторият мандат? (обобщение)
Кабинетът "Габровски" не мина в зала: Кога ще бъде връчен вторият мандат? (обобщение)
Явор Божанков: Не съм водил разговори с други партии, нито те са ме търсили
Явор Божанков: Не съм водил разговори с други партии, нито те са ме търсили