НОВИНИ

Десислава Атанасова: Няма логика ГЕРБ да води разговори за втория мандат

bnt avatar logo
от БНТ
18:47, 14.12.2022
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Имах очаквания всички политически партии да осъзнаят своята отговорност и така както избирателят е дал своя вот на доверие на първата политическа партия, която е мандатоносител, те да осъзнаят, че именно с този състав на кабинет и предложения за министър-председател проф. Габровски, би могло да има редовно правителство, което от първия ден да заяви своите приоритети и да се захване за работа и да изпълни целите, които си поставяме - това заяви в студиото на "Още от деня" председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"Оценката е заради политическия егоизъм и инатлък и старт на предизборна кампания - това наблюдавахме днес. Проф. Габровски имаше смелостта и силата да застане пред парламента, но за съжаление тази кандидатура не беше оценена достатъчно. Всички аргументи, че мандатът е на първата политическа сила ГЕРБ-СДС и затова не получава подкрепа този кабинет ми се струват твърде лишени от логика", обясни Атанасова.

По думите ѝ все още съществува политическото противопоставяне от последните две години. Затова са предложили възможност за разговор за България, а не търсене на подкрепа за политическо правителство. Носим цялата отговорност за реализирането или нереализирането на този мандат, допълни още Десислава Атанасова.

"В страната предстои една спирала от избори. Това беше нашето политическо усилие, нашият политически компромис - крачка назад и даване на възможност на хора, които нито са пряко свързани с ГЕРБ, нито са ярки партийни имена", уточни Атанасова.

Тя каза още, че не вижда логика да се води разговор с втората политическа сила и с други партии за евентуална подкрепа на кабинет, при условие че те едва ли биха предложили някаква различна програма от тази, която уж се опитаха да реализират.

По отношение на наложеното от президента вето на промените в Изборния кодекс, Десислава Атанасова изрази надежда, че то ще бъде преодоляно.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антонина Зетова: Надявам се през януари в ЦСКА да има по-здрава основа
Антонина Зетова: Надявам се през януари в ЦСКА да има по-здрава основа
Алкарас ще защитава титлата си в Барселона през 2023 г.
Алкарас ще защитава титлата си в Барселона през 2023 г.