НОВИНИ

Аслак фон Витри: За нас е специално да играем в Разград, надяваме са утре да имаме добър резултат срещу Сервет

Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
15:50, 21.02.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Норвежкият футболист на Лудогорец Аслак фон Витри говори пред медиите заедно със старши треньора Георги Дерменджиев преди утрешния двубой срещу Сервет в плейофите на Лигата на конференциите.

Преди седмица двата отбора завършиха 0:0 в Швейцария и така всички помежду им ще бъде разрешено в утрешния сблъсък на "Хювефарма Арена", който е с начален час 19:45 българско време.

Малко повече от 24 часа преди първия съдийски сигнал Фон Витри сподели, че всички в редиците на разградчани се надяват да постигнат добър резултат в четвъртък вечер и да продължат напред в евротурнирите.

"Всички футболисти искат да играят във фазата на елиминациите и то през пролетта в европейските турнири. Да, знам, че е било веднъж преди, но искаме да се случи сега. Имаме добър шанс и всички искаме да го направим. 0:0 е по-добър резултат от 0:1 за противника. Така че нулевото равенство е много добър резултат. Вкъщи ще бъде по-различно. Доста отбори сме побеждавали у дома в Европа. Във футбола всичко може да се случи, но ние трябва да си следваме плана за игра", коментира защитникът от Норвегия.

"Познаваме си терена много добре, уверени сме у дома, трябва да сме умни и да си следваме нашия план. И се надяваме вече да имаме добър резултат. Другото важно нещо е да прочетем правилно играта, след като вече ги познаваме и в края на деня да сме вкарали повече голове от тях", допълни той.

Бившият състезател на шведския Юргорден и нидерландския АЗ Алкмаар разкри още, че Лудогорец се чувства наистина много по-добре като домакин в Европа, докато в същото време у противниците се усеща притеснение, когато играят в Разград.

"Нещо специално е да играем тук - играем и за хората, и за града, а освен това и за себе си. Чувстваме се много по-добре тук, защото се усеща как противниците се притесняват. Смятам, че Сервет ще поемат по-малки рискове утре, защото ние сме достатъчно уверени", завърши Аслак фон Витри.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изабелла Шиникова е четвъртфиналистка на сингъл и на двойки в Южна Африка
Изабелла Шиникова е четвъртфиналистка на сингъл и на двойки в Южна Африка
Георги Дерменджиев: За нас е важно ние да сме крайни победители в мача със Сервет
Георги Дерменджиев: За нас е важно ние да сме крайни победители в мача със Сервет