НОВИНИ

Атанас Атанасов подаде оставка като лидер на ДСБ

ген атанасов останах впечатление итн имаха шанс съставяне правителство сякаш искаха реализират
bnt avatar logo
от БНТ
16:38, 15.11.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов подаде оставка като председател на партията си "Демократи за силна България". По-рано това направи лидерът на "Да, България" Христо Иванов.

"Въпреки положените усилия резултатът ни на тези избори е слаб, за което поемам личната си отговорност", написа ген. Атанасов във Фейсбук.

"Сърдечно благодаря на хората, дали своя глас за Демократична България, на кандидатите ни в листите, на доброволците и на всички активисти за всеотдайната и безкористна работа. Въпреки положените усилия резултата ни на тези избори е слаб, за което поемам личната си отговорност.
На основание чл 21, ал. 1 от Устава на ДСБ, след съгласуване с Националното ръководство на партията и провеждане на отчетно-изборна кампания в структурите, ще свикам Национално събрание на ДСБ за избор на Председател и Национално ръководство.

В трудни моменти като този е необходимо да се прояви устойчивост и национална отговорност. Заедно с другите лидери на Демократична България сме длъжни и ще защитим интересите на избирателите на обединението, което единствено е способно ефективно да отстоява каузите, които изповядваме. То трябва да бъде запазено и развито.

Изказвам искрена благодарност на колегите от Председателския съвет на Демократична България за съвместната ни работа. За мен е чест да сме от един отбор!", пише Атанасов.

ВСИЧКО ЗА ВОТА - КАК ГЛАСУВАХА ПОЛИТИЦИТЕ, КАКВО СЕ СЛУЧИ В СЕКЦИИТЕ, РЕЗУЛТАТИ, РАВНОСМЕТКИ И ИЗВОДИ - ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
При обработени 99.51% протоколи: ПП - 25.65%, ГЕРБ - 22.80%, Радев - 49.45%, Герджиков - 22.85%
При обработени 99.51% протоколи: ПП - 25.65%, ГЕРБ - 22.80%, Радев - 49.45%, Герджиков - 22.85%
В какво се включва Кубрат Пулев? „Металика“ и нови бойни правила
В какво се включва Кубрат Пулев? „Металика“ и нови бойни правила