НОВИНИ

Атанас Атанасов с ново видео: Ако това е цената, за да може културата да е на дневен ред, ще я платя!

bnt avatar logo
от БНТ
11:33, 10.04.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Министърът на културата Атанас Атанасов обясни поведението си в противоречивия видеоклип в петък в ново видеообръщение във Фейсбук.

"В петък Министерство на културата произведе голяма новина - 30,4 млн. лева за Национален фонд култура са отворени за кандидатстване. Тази новина произведе 12 споделяния във Фейсбук. Малко по-късно първото видео, което споделих от директния си комуникационен канал, достигна до всички българи. След 4 месеца липса на обществено внимание, темата "Култура" отново е на дневен ред. Съжалявам, ако този стил на комуникация е предизвикал негативни емоции. Не съм искал да обидя никого, но ако това е цената, която трябва да платя, за да може темата "Култура" да бъде на дневен ред в нашето общество, готов съм." - казва Атанасов.

Във днешното си видеообръщение той отчита свършеното за 100 дни - 100 млн. лв. повече в бюджета за култура, 44 млн. лв. за Национален филмов център и българското кино, 30 млн. лв. за Национален фонд "Култура", 12 млн. лв. за българските музеи, въпреки лъжите на опозицията, нови конкурси за директори на културните институции и поставяне на ясни критерии за разходването на парите за култура. Атанасов допълва, че оттук нататък всяка седмица ще споделя по едно видеопослание, посветено на свършеното от ръководеното от него министерство.

Поведението на министъра на културата във видеоклипа от петък предизвика серия остри реакции. Опозицията намекна за употреба на наркотици, вицепремиерът Корнелия Нинова определи случилото се като нелепо и грозно, а някои хора на изкуството го иронизираха като публикуваха в социалните мрежи свои версии-имитация на поведението на Атанас Атанасов.

В "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев посъветва министъра на културата да съди всички, които твърдят, че е употребил наркотици и изтъкна, че освен министър той е и артист, а проявата му е неразбрана.

Видеоклипа на министъра на културата, който предизвика серия реакции, може да видите тук.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голяма руска военна колона се движи на юг в Украйна, призиви за евакуация от Донецк и Луганск
Голяма руска военна колона се движи на юг в Украйна, призиви за евакуация от Донецк и Луганск
Кристиано Роналдо се извини за изблика си след поражението от Евертън
Кристиано Роналдо се извини за изблика си след поражението от Евертън