НОВИНИ

Атанас Атанасов: Ще прегледаме бюджета внимателно, за да предложим най-добрия вариант

bnt avatar logo
от БНТ
19:14, 05.07.2023
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

"Финансовият министър ни брифира за основните параметри на бюджета, но искаме да го видим в пълния му вид, за да го прегледаме внимателно". Това заяви съпредседателят на парламентарната група на "ПП-ДБ" Атанас Атанасов в предаването "Още от деня".

"Ще прегледаме бюджета внимателно, за да може между първо и второ четене да предложим най-добрия вариант на финалния му вид", каза той.

Според Атанасов бюджетът е от изключителна важност за бъдещето на министерствата, за да може да се подобри тяхната дейност.

"Всичко е свързано с бюджета - за да има нови кадри е необходимо не само атрактивно заплащане, но и добра материална база. Това трябва да бъде приоритет", добави той.

Според него народните представители, подкрепящи правителството, би трябвало да застанат и зад предложения бюджет, тъй като той е единственият закон, който се внася само от него.

Относно координацията между ГЕРБ и ПП-ДБ Атанасов заяви, че не се откриват значителни проблеми. Главната цел за момента е споровете между двете страни да бъдат продуктивни и да са в полза на страната.

Като сериозен проблем на държавата Атанасов визира изтеклите мандати на множество институции.

"Над 20 органа са с изтекли мандати, което е сериозен проблем на държавата. Дали сме предложение да се измисли ритъм за обновяване на ръководствата на институциите. Ние имаме своите предложения за кандидати за всяка позиция, но засега няма да обявяваме кои са те", каза Атанасов.

Той добави, че кандидатурите трябва да са, и ще са такива, които да получат подкрепа от всички страни и добави, че всички действия относно предложенията трябва да бъдат напълно прозрачни.

Като отговор на въпроса дали ще се стигне до ротация, Атанасов беше категоричен, че ротация ще има. Той акцентира върху продуктивността на правителството през последния месец, като я определи като "невиждана през последните две години и половина".

Също така, Атанасов заяви готовност за представяне на проект за промяна на Конституцията. Той ще включва промяна в начина за формиране на ВСС и в начина, по който се избира инспекторатът към ВСС.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джай Хиндли спечели петия етап от Тур дьо Франс 2023 и поведе в генералното класиране
Джай Хиндли спечели петия етап от Тур дьо Франс 2023 и поведе в генералното класиране
Черно море отстъпи на Дунав Русе за втора загуба в летните контроли
Черно море отстъпи на Дунав Русе за втора загуба в летните контроли