НОВИНИ

Атанас Зафиров: Без подкрепата на БСП Ваня Григорова нямаше как да постигне такъв резултат

bnt avatar logo
от БНТ
18:51, 07.11.2023
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

БСП е партията, която показа най-стабилен ръст на тези избори. Ние сме партията, която има най-висок ръст на гласове, съотнесено към последните парламентарни избори. По брой на съветниците сме на трето място, но като брой на общински кметове сме на второ място в страната. Този резултат показва, че БСП е стабилна в местната власт и в националната политика. Това каза в студиото на "Още от деня" зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров.

Относно заявеното от Ваня Григорова и екипа ѝ желание да атакуват в съда втория тур на местните избори, Зафиров заяви, че след като са преценили, че има достатъчно аргументи за такава атака, нека бъде направен този опит.

Попитан дали приема за Ваня Григорова определението "новото лице на лявото", зам.-председателят на БСП отбеляза:

"Начинът, по който в последните два дни г-жа Григорова комуникира с част от избирателите, с част от обществото, по никакъв начин не бива да бъде обвързано с БСП. Тя говори от свое име и в качеството си на общинския съветник Ваня Григорова. Много ме притесни признанието ѝ, че няма представа кой е финансирал нейната кампания, която беше видимо добре финансирана. Това е доста притеснително. Какви са личните ѝ амбиции - този въпрос трябва да бъде поставен на нея. Няма как да има ляво обединение, без БСП да бъде в центъра на това ляво обединение."

По думите му, без подкрепата на БСП г-жа Ваня Григорова нямаше как да постигне такъв резултат.

Относно предстоящото внасяне на вот на недоверие, зам.-председателят на БСП заяви, че правителството е напълно изчерпано от съдържание и е вредно за страната:

"Затова внасяме нашия вот на недоверие, адресиран в посока национална сигурност и отбрана. Смятаме, че точно в този сектор са най-големите щети, които правителството нанася на страната и народа."

Атанас Зафиров не пожела да коментира процесите в Движението за права и свободи след оставката на Мустафа Карадайъ. Каза само, че те са направили една стабилна, добра кампания, постигнали са устойчив резултат и пожела успех на техните избрани кметове и общински съветници.

Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Попов ще ръководи двубоя между Левски и Ботев Пловдив
Никола Попов ще ръководи двубоя между Левски и Ботев Пловдив
Пет села в страната остават без кмет след втория тур на изборите
Пет села в страната остават без кмет след втория тур на изборите