НОВИНИ

Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен си поделиха точките в дербито на петия кръг на Бундеслигата

И двата гола в днешния сблъсък бяха истински бижута, като първо Роберт Андрих отрки резултата за гостите, а след това Александър Павлович изравни.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
21:30, 28.09.2024
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен
Снимка: БТА
Слушай новината

Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен не се победиха в дългоочаквания мач помежду им на "Алианц Арена" в петия кръг на Бундеслигата. И двата гола в днешния сблъсък бяха истински бижута, като първо Роберт Андрих отрки резултата за гостите, а след това Александър Павлович изравни. Момчетата на Венсан Компани могат да съжаляват, че не са си тръгнали от двубоя с повече, тъй като те доминираха владеенето на топката (70% - 30%) и също имаха шест пъти повече изстрела от "аспирините" - 18:3.

Домакините бяха по-настоятелния отбор в първото полувреме. Още в 8-ата минута Дайо Упамекано можеше да открие резултата от ъглов удар, но французинът не успя да насочи по най-добрия начин удара си с глава. Новото попълнение на Байерн Майкъл Олисе тормозеше левия фланг на защитата на гостите, но до гол така и не се стигна.

За изненада на всички на "Алианц Арена" миналогодишните шампиони бяха тези, които първи пречупиха съперника си. В 31-ата минута Алехандро Грималдо изпълни ъглов удар, който не бе засечен на първа топка от никой. Гранит Джака впоследствие овладя топката на границата на наказателното поле и веднага подаде към партньора си в полузащита Роберт Андрих, който нанесе страховито воле, неспасяемо за Мануел Нойер.

Това бе и единственият изстрел на възпитаниците на Шаби Алонсо в първата част.

Осем минути по-късно обаче "баварците" отвърнаха, при това с още по-красив гол. Центриране на Олисе бе изчистено от защитата на "аспирините", но топката се озова в Александър Павлович, който я овладя и от 25 метра я прати в горния ляв ъгъл на вратата на Лукаш Храдецки.

Три минути след подновяването на играта Серж Гнабри разтресе на два пъти гредите на вратата пазена от капитана на Леверкузен. Първо той стреля в страничния стълб, след като засече центриране на Хари Кейн, а при добавката нацели и напречния.

Докрая на двубоя домакините продължиха тенденцията да са по-активния отбор и дори се доближиха на два пъти до пълния обрат, но Храдецки се намеси подобаващо срещу Олисе в 57-ата и срещу Ким Мин-Джае в 78-ата и така дербито на петия кръг в Бундеслигата завърши 1:1.

Байерн Мюнхен продължава да задава темпото в класирането, въпреки че загуби точки за първи път този сезон. Байер Леверкузен заема третата позиция с 10 пункта, три по-малко от днешните си съперници.

И за двата отбора предстоят изпитания в Шампионската лига. "Баварците" гостуват в Бирмингам на Астън Вила на 2 октомври, докато "аспирините" приемат италианския Милан ден по-рано.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Терзиев към АПИ: Столичната община изпълнява своята част от споразумението за Околовръстното шосе
Терзиев към АПИ: Столичната община изпълнява своята част от споразумението за Околовръстното шосе
Ювентус се върна на върха във временното класиране на Серия А
Ювентус се върна на върха във временното класиране на Серия А