НОВИНИ

България със седем джудисти на турнира от Големия шлем в Анталия

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:26, 30.03.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
българия седем джудисти турнира големия шлем анталия
Слушай новината

Най-добрите български джудисти ще представят страната ни на предстоящия турнир от Големия шлем в Анталия, Турция (31 март - 2 април), обявиха от БФ Джудо.

На татамито в турския курорт ще излязат общо седмина български джудисти, като жребият за надпреварата предстои да бъде изтеглен днес в 14.00 часа, а по план в битката за медалите ще се включат общо 603 джудисти от 84 държави.

Турнирът в Анталия започва в петък (31 март), а в първия ден България ще бъде представена от Габриела Димитрова в категория до 52 кг и Ивелина Илиева при 57-килограмовите.

В събота програмата с българско участие продължава с Марк Христов в категория до 73 кг, пети на Големия шлем в Израел преди седмица, и Георги Граматиков при 81-килогравмовите.

В последния ден от надпреварата пък на татамито ще излязат Ивайло Иванов (90 кг), Борис Георгиев (100 кг), както и дебютанката на подобен форум при дамите Ирина Железарска, която ще участва категория над 78 кг.

Българските национали са водени в Анталия от мениджъра на националния отбор Ален Шмит, а заедно с него е и Свилен Скерлев. Водач на делегацията ни е президентът на БФ Джудо Румен Стоилов.

След края на състезанието от Големия шлем в Анталия родните джудисти ще останат на лагер в турския курорт, като към тях ще се присъединят Янислав Герчев, който наскоро претърпя операция и на двете ръце, както и Лидия Брънчева (70 кг).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Яник Синер е първият поуфиналист на Мастърса в Маями
Яник Синер е първият поуфиналист на Мастърса в Маями
Отново сигнали за бомби в много училища в страната
Отново сигнали за бомби в много училища в страната