НОВИНИ

България със значителен прогрес в ранглиста на ФИФА

българия значителен прогрес ранглиста фифа
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
16:09, 16.09.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол прогресира с пет места в световната ранглиста на ФИФА. Възходът на "лъвовете" се дължи на добрите резултати, които постигнаха в началото на месеца.

Селекцията на Ясен Петров направи престижно равенство 1:1 с европейския шампион Италия във Флоренция и победи Литва с 1:0 в световните квалификации, а на "Васил Левски" разгроми и гостуващия тим на Грузия с 4:1.

Така точковият актив на "лъвовете" набъбна на 1354 пункта, което им отрежда 70-ата позиция в обновената днес класация на ФИФА.

"Трикольорите" успяха да изпреварят в подреждането тимовете на Черна гора, Ирак, Южна Африка, Северна Македония и ЮАР, а точно пред родните футболисти са тези на Ел Салвадор, Албания, ДР Конго, Панама и ОАЕ.

Белгия продължава да държи лидерската позиция, следвана от Бразилия. Англия изпревари Франция с една точка и влезе в топ 3, докато световният шампион вече е четвърти. Останалите отбори в топ 10 са тези на европейския първенец Италия, победителя в Копа Америка - Аржентина, Португалия, Испания, Мексико и Дания.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От утре: Отпускат безплатни лекарства на пациенти, преминали през COVID зоните
От утре: Отпускат безплатни лекарства на пациенти, преминали през COVID зоните
В ЕП се проведе дебат за санкциите по "Магнитски"
В ЕП се проведе дебат за санкциите по "Магнитски"