НОВИНИ

България ще бъде домакин на европейско първенство по джудо за кадети през 2024 г.

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:48, 30.12.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
румен стоилов избран съветник новия президент европейският съюз джудо
Слушай новината

България отново ще бъде домакин на голямо състезание по джудо през 2024 година, когато през май Самоков ще приеме европейското първенство за кадети.

Страната ни се пребори за шампионата в конкуренцията на други 11 държави и за втори път в историята ще приеме подобен форум след 2015 година, когато домакин беше "Арена Армеец" в София.

"Опитваме се да гледаме в бъдеще. Имаме много млад отбор, който още отсега трябва да трупа опит и самочувствие, за да може за следващата олимпиада да претендира за квоти и участие на игрите в Лос Аджелис през 2028", коментира президентът на БФ Джудо Румен Стоилов.

През месец февруари 2023 година България ще домакинства и на европейската открита купа за мъже и жени, която ще служи и като квалификация за Летните олимпийски игри в Париж 2024. Схватките ще бъдат на 11 и 12 февруари в "Арена Асикс".

Новият сезон в джудото ще започне веднага след новогодишните празници с лагер в Австрия между 9 и 17 януари. Участие ще вземат 13 наши състезатели - Ивайло Иванов, Янислав Герчев, Марк Христов, Борис Георгиев, Георги Граматиков, Денислав Иванов, Ивайло Димитров, Иван Симеонов, Димитър Господинов, Ивелина Илиева, Габриела Димирова, Лидия Брънчева, Алекса Георгиева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изместиха Вечното дерби в баскетбола за 21 януари
Изместиха Вечното дерби в баскетбола за 21 януари
Белодробната болница във Варна възобновява работата си
Белодробната болница във Варна възобновява работата си