НОВИНИ

България ще търси четвърта поредна победа под ръководството на Кръстаич

Кръстаич: Играем срещу добър отбор, на отличен терен, ще дадем всичко от себе си в утрешния мач

национален отбор на България по футбол, Кръстаич
bnt avatar logo
от БНТ
19:31, 19.11.2022 (обновена)
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България ще се изправи срещу Люксембург в контролна среща в неделя, 20 ноември, от 16.00 часа българско време. Националите ни водени от Младен Кръстаич ще излязат на "Стад дьо Люксембург" с амбиция да постигнат четвърта поредна победа под ръководството на новия си селекционер.

"Подобни контролни срещи са, за да внедрим нови идеи. Ако не правим промени, то няма да е заради това, че някой е играл добре или не срещу Кипър, а с цел да изпробваме нови неща", коментира пред камерата на БНТ селекционерът на България.

"Това са важни мачове за нас, с тях придобиваме самоувереност, организираме се като отбор. Доволен съм показаното срещу Кипър, трябва да продължим по същия начин, трябва да даден най-доброто от себе си, въпреки натрупаната умора. Не търся оправдания с умората, ще вложим максимална енергия. Играем срещу добър отбор, на отличен терен, ще дадем всичко от себе си в утрешния мач. Винаги разузнаваме съперника, тактиката се прави според съперника", заяви Кръстаич на среща с медиите.

Сръбският специалист коментира контузията на Иван Йорданов в мача на Лудогорец за Купата на България срещу Розова долина, спечелен с 2:0.

„Случаят с Иван Йорданов, който беше освободен от лагера заради контузия? Ще говорим за този случай след лагера. Съюзът също трябва да вземе отношение. Самият аз съм бил футболист, без значение от мача, здравето е на първото място. Очакваме самите клубове да са коректни със Съюза, не можем един без друг. Най-важен е българският футбол - на клубно и на национално ниво", каза Младен Кръстаич.

Капитанът на България Кирил Десподов също говори преди контролата на тима с Люксембург. Атакуващият футболист призова феновете да подкрепят отбора.

"Хората винаги ще имат негативни мисли, дори и да победим Германия. Отборът трябва да се подкрепя, защото има много млади играчи. Хората градят стил на игра с години. Търпение към всички. Отборът върви в правилната посока. Резултатите ще дойдат, но няма да стане за 1-2 месеца. Има подобрение", каза Десподов.

"Нормално е да има умора. Утре всичко ще е наред и трябва да дадем максимума. Трябва да дадем 100 процента, когато играем за България", заяви още футболистът.

В сряда България записа успех с 2:0 при гостуването си на Кипър в друга проверка, като головете отбелязаха играчите на Лудогорец Кирил Десподов и Спас Делев. Преди това националите победиха Гибралтар с 5:1 в двубой от Лигата на нациите при дебюта на Кръстаич, а няколко дни след това записаха бойка победа над Северна Македония с 1:0 в Скопие.

България и Люксембург са изиграли 14 мача помежду си до този момент, като "лъвовете" доминират категорично с 13 успеха и едно равенство. Равенството дойде в последния сблъсък между двата тима, който се игра в Люксембург през октомври 2017-та година в квалификациите за Мондиал 2018.

Мачът Люксембург - България ще бъде излъчен пряко по БНТ 2!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Хората в Пшеводув продължават да живеят в страх и несигурност
От нашите пратеници: Хората в Пшеводув продължават да живеят в страх и несигурност
Ръст на мигранти от уязвими групи - деца без придружител, възрастни и хора с увреждания. Какви грижи се полагат за тях?
Ръст на мигранти от уязвими групи - деца без придружител, възрастни и хора с увреждания. Какви грижи се полагат за тях?