НОВИНИ

България U21 мина и през САЩ за втори успех на приятелския турнир в София

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:15, 02.07.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за младежи до 21 години записа втория си успех на приятелския турнир в София, след като срази с 3:0 гейма (25:23, 25:21, 25:23) състава на САЩ.

Припомняме ви, че вчера съставът, воден от италианския специалист Андреа Буратини, победи със същия резултат и тима на Бразилия.

В зала "Левски София" двата отбора изиграха равностоен първи гейм, в чийто край обаче младите "лъвове" показаха повече хладнокръвие, което им позволи да затворят частта след 25:23 в своя полза.

Успешното начало вдъхна допълнително увереност у нашите момчетата, които във втория гейм контролираха изцяло събитията на игрището, като в един момент преднината им достигна седем пункта при 20:13 и въпреки лекото отпускане българите не допуснаха да се стигне до обрат и след 25:21 удвоиха аванса си в резултата.

Третият гейм отново стартира силно за селекцията, водена от италианеца Анреа Буратини, но към средата на гейма американците се върнаха в битката и съумяха да изравнят при 14:14. Равенството се запази в следващите няколко минути преди българите да направят решително откъсване след 18:18, което им позволи да сложат точка на спора в срещата след 25:23 в своя полза.

В утрешния ден волейболистите ни до 21 години завършват участието си в приятелския турнир с мач срещу тима на Иран, като двубоят в зала "Левски София" ще бъде сутринта в 10.00 часа.

Надпреварата в българската столица е част от подготовката на родните национали за участието им на световното първенство за младежи, което започва след броени дни в Манама, Бахрейн. "Лъвовете" са в група "С" на шампионата, където ще мерят сили с отборите на Полша, Канада и Индия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България се нареди на 23-о място в класирането по медали на Европейските игри в Полша
България се нареди на 23-о място в класирането по медали на Европейските игри в Полша
Бабата на убития във Франция младеж призова за спиране на насилието в телевизионно обръщение
Бабата на убития във Франция младеж призова за спиране на насилието в телевизионно обръщение