НОВИНИ

България U21 пропусна шансовете си и се размина с финала на световното първенство по волейбол за младежи

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:53, 15.07.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
българия u21 пропусна шансовете размина финала световното първенство волейбол младежи
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за мъже до 21 години не успя да се класира за финала на световното първенство в Бахрейн, след като отстъпи на предпоследното стъпало с 1:3 (25:23, 22:25, 23:25, 18:25) на състава на Италия.

По този начин селекцията ни, водена от Андреа Буратини, ще излезе в последния си мач в битка за бронзовите медали срещу загубилия втория полуфинал в турнира между тимовете на Иран и Аржентина, които играят по-късно тази вечер.

Сблъсъкът с Италия обаче можеше да се развие и по коренно различен начин, тъй като българският тим спечели първия гейм с 25:23 след много силни изяви в последните минути, а във втората част успя да поведе с 10:5.

В следващите минути обаче "лъвчетата" започнаха да допускат неточности в играта си, докато "адзурите" се стабилизираха и успяха да обърнат гейма, за да го спечелят с 25:22.

В хода на третата част италианците имаха предимство в резултата през почти цялото време и закономерно си осигуриха два геймбола при 24:22. България отрази първия, а при втория нашите момчета получиха възможност да организират атака, която, за съжаление, бе спряна от противниковата блокада и така Италия поведе с 2:1 гейма.

Уви, тежкият развой на втората и третата част повлияха на българите, които в четвъртия гейм почти не оказаха съпротива на "Скуадрата" и след 25:18 Италия се класира за големия финал.

С огромен принос за победата на италианците бе диагоналът Алесандро Боволента, който наниза 28 точки и логично стана най-резултатният играч в срещата.

За България пък капитанът Александър Николов приключи с 23 пункта, а диагоналът Венислав Антов добави 16.

По този начин в неделя "лъвчетата" ще играят за бронза от световното първенство срещу някой измежду отборите на Иран и Аржентина, а малкият финал в турнира е предвиден за 17:00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две деца потънаха във водите на язовир "Камчия"
Две деца потънаха във водите на язовир "Камчия"
Почина филмовият и тв продуцент Пламен Йорданов
Почина филмовият и тв продуцент Пламен Йорданов