НОВИНИ

"Българската Коледа" в помощ на 13-годишния Иван от Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
21:02, 13.12.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Българската Коледа

13-годишният Иван Божев от Пловдив е едно от децата на "Българската Коледа". Момчето, което е със Синдром на Даун, вече чете книжки самостоятелно. Досега семейството му три пъти получава подкрепа за лечението, обучението и изключително важните логопедични сесии.

Освен че вече чете сам, Иван се справя отлично с музиката и със задачите по математика. Тези важни стъпки в терапията и развитието си детето е направило благодарение на подкрепата от семейството и "Българската Коледа".

"Иван е едно слънчево дете, но изисква едни постоянни грижи. За да се развива Иван, трябва упоритост, постоянство и търпение и ние вече 8 години, мога да кажа, че ходим на логопед два пъти седмично и това в годините ни донесе най-големия успех", споделя майката на детето - Албена.

Така днес вече Иван посещава масово училище и е много добре социализиран.

"Стигнахме до едно положение, в което съм безкрайно щастлива. И на "Българската Коледа", тя последните 3 години е част от нашето семейство, безкрайно благодарим, от сърце", радва се Албена.

Тя и близките ѝ вече правят множество символични дарения от един лев, под формата на смс, защото вярват, че бъдещето на децата на България трябва да е национална кауза - за всеки от нас.

"Държавата това сме ние. Всички ние можем да допринесем, така че тези деца да се социализират в обществото - като равни хора, с равни права", допълва майката на Иван.

А самият той е в очакване на магията на празника. В писмо до Дядо Коледа си е поръчал моторна резачка. Дотогава не пропуска да поиграе с братчето си на подарък от миналата година - футболна джага. Но призовава - помогнете и вие на дете в беда.

Репортер: Николай Райшинов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава в сила жълтият код за проливни валежи в Кърджали, Смолян, Хасково и Пловдив
Остава в сила жълтият код за проливни валежи в Кърджали, Смолян, Хасково и Пловдив
Специално: Гал Сасон пред БНТ - какво ни очаква през 2021 г.
Специално: Гал Сасон пред БНТ - какво ни очаква през 2021 г.