НОВИНИ

Банковите обирджии в Сандански отворили касата с ключ, оставен върху нея

bnt avatar logo
от БНТ
20:04, 17.09.2020
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Обир в банков клон в центъра на Сандански тази нощ. Крадците са успели да задигнат 4000 лева и валута. Любопитното е, че ключът от металната каса, в която били парите, е бил оставен върху нея.

Тепърва ще се установява замесено ли е и вътрешно лице - служител на банката в обира. Работи се по различни версии, разпитани са всички служители, предстои да се изземат видеозаписи от камерите на близките търговски обекти.

През целия ден на място работиха десетки полицейски служители и следователи, а банковият клон остана затворен. От банката отказаха коментар с мотива, че прокуратурата води разследване по случая. Крадците са действали изключително бързо, влезли са в банката през малък прозорец, който днес следобед беше зазидан. Целият обир е продължил не повече от няколко минути.

Минути след 3:00 ч. след полунощ ловките обирджии проникнали в банката, като изкъртили металната решетка и счупили стъклото на малък прозорец на гърба на сградата. Стигнали до касовото помещение и отворили метален шкаф с ключ, оставен върху него. Действали бързо.

"Живея в съседния блок, но нищо не съм разбрала. Има камери, има СОТ, не знам как се е получило това нещо. Много неочаквано", разказва жена.

Преди да стигнат до касовото помещение, крадците напръскали с боя охранителните камери. Алармата на сигнално-охранителната система на банката се е включила в 3:12 ч. Само минута и 15 секунди по-късно служителите на охранителната фирма били на място, но от крадците нямало и следа.

"Напълно неочаквано, в Сандански аз не знам друг обир да е имало скоро време. Неочаквано за всички от града", коментира гражданин.

Откраднати са 4000 лева, 800 евро и 100 долара. Уточнява се дали ключът от металната каса умишлено е оставен върху нея, забравен ли е, или по принцип служителите го съхраняват на това място.

Автор: Екип на БНТ-Благоевград

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заразен с COVID-19 ученик в Стара Загора, 39 контактни - под карантина
Заразен с COVID-19 ученик в Стара Загора, 39 контактни - под карантина
Какви права имате, ако сте родител на дете под карантина
Какви права имате, ако сте родител на дете под карантина