НОВИНИ

Беглецът от гонката в Бургас остава в ареста

Според приятелката му той е употребил алкохол преди да се качи зад волана, той отрича

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Давид Сукнаров
18:19, 20.06.2024
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Районният съд в Бургас остави в ареста 24-годишния Златан Миланов. През уикенда мъжът предизвика гонка с полицията в Бургас, която завърши с катастрофа и пострадал полицай, приет в болницата.

След инцидента на 15 юни обвиняемият избягал пеш и се издирваше до вчера, когато сам решил да се предаде в полицията. Пред разследващите не дал обяснение защо не се е подчинил на полицейските разпореждания.

„Той е бил лишен от право да управлява МПС за срок от 2 г. поради предходен отказ от негова страна да бъде изпробван с техническо средство. Освен това деянието, предмет на настоящото производство е извършено в изпитателни срок на предходно осъждане за управление след употреба на наркотични вещества, а и освен това самият автомобил, който той е управлявал е с прекратена регистрация. Тоест множество са вероятните фактори, кой от тях го е накарал да не спре или всичките вкупом. Гонката е наистина доста продължителна през малки улички, междублокови пространства, бариери. Цяло чудо е, че не е настъпил някакъв по-тежък инцидент“, каза прокурорът по делото Христо Христов.

Укриването му от местопроизшествието възпрепятства възможността да се установи дало по време на гонката и катастрофата мъжът е бил под влиянието на алкохол или наркотици.

„Казва, че не е употребил, приятелката му казва, че е употребил. Имаме противоречие, нямаме експертиза. По негови данни, той се уплашил, паникьосал, дал газ и хукнал да бяга с колата. Навлязъл в кръстовище, в което нямало светофари. Кола излязла от път без предимство и той се ударил в нея. Това е по негови данни”, заяви адвокатът му Радослав Николов.

Ако бъде признат за виновен за неподчинение на полицейските служители, мъжът го грози до 3 г. затвор. Катастрофата с пострадалия полицейски служител ще бъде предмет на друго производство.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диа Евтимова се класира за полуфинал на двойки на турнир по тенис в Сърбия
Диа Евтимова се класира за полуфинал на двойки на турнир по тенис в Сърбия
Симон Антъни Иванов и Габриел Донев са четвъртфиналисти на турнир по тенис в Сърбия
Симон Антъни Иванов и Габриел Донев са четвъртфиналисти на турнир по тенис в Сърбия