НОВИНИ

Белият дом иска от Киев да премине в настъпление и предупреди, че военната помощ може да намалее

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:27, 20.02.2023
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Белият дом иска от Киев да премине в настъпление и предупреждава, че е възможно военната помощ за страната да намалее, това пише американския вестник "Политико".

Според Вашингтон моментът е критичен - Москва започва очаквана офанзива и Киев не бива да губи инициативата. При обстрел от украинска страна на руската Белгородска област е загинало 12-годишно момиче, твърдят руските власти.

Украинският президент Володимир Зеленски е разговарял с френския си колега Еманюел Макрон, двамата са обсъдили скорошните посещения на Зеленски в Лондон, Париж и в Брюксел, а Макрон е потвърдил подкрепата на НАТО за повече военни доставки за Украйна. На фронта - ситуацията остава много трудна, но ние се борим, каза Зеленски в среднощното си обръщение.

"Повтарям отново и отново - колкото повече загуби търпи Русия там, в Донбас - Бахмут, Вугледар, Мериинка, Кремина, толкова по-бързо ще можем да приключим тази война с победа за Украйна. Искам хората ни да знаят и да разбират какво и как подготвяме, какво и как контролираме. Разбира се, военни и разузнавателни данни не могат да се споделят с всички. Но искам хората ни да имат представа, да имат усещане, че Украйна се движи към целите си", заяви Зеленски.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"На Западния фронт нищо ново" с рекордните 7 награди БАФТА
"На Западния фронт нищо ново" с рекордните 7 награди БАФТА
Президентът на Черна гора Мило Джуканович пристига на официална визита у нас
Президентът на Черна гора Мило Джуканович пристига на официална визита у нас