НОВИНИ

Жълт код за силен северозападен вятър

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 20.02.2023
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността ще бъде променлива, по-значителна главно над източната половина на страната и на отделни места там ще превали слаб дъжд.

Вятърът отново ще се усили и ще бъде умерен и временно силен от запад-северозапад. Минимални температури - между 3° и 8°, в София - около 4°, максимални - между 10° и 15°, в София - около 10°.

Над планините облачността ще бъде променлива, по-често значителна и на отделни места над около 1500 метра ще превали слаб сняг, в масивите в Източна България - слаб дъжд. Ще духа силен, временно бурен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около минус 3°.

Във вторник облачността бързо ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще отслабне. Температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 14° и 19°, а минималните ще бъдат между 1° и 6°. В сряда ще бъде предимно слънчево. Дневните температури ще се повишат с още 1 - 2 градуса. В четвъртък облачността ще се увеличи и ще е предимно значителна. На отделни места ще превали слаб дъжд.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът ще гледа мерките на задържаните по случая "Локорско"
Съдът ще гледа мерките на задържаните по случая "Локорско"
Барселона се справи с Кадис с два гола в края на първото полувреме
Барселона се справи с Кадис с два гола в края на първото полувреме