НОВИНИ

БФС организира конгрес на 20 май, но той няма да е изборен

извънреден конгрес бфс обновява
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:11, 11.04.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Конгрес на Българския футболен съюз ще се проведе на 20 май от 9.30 часа в столичния хотел „Маринела“. Това показа справка на сайта на Търговския регистър, която БНТ направи.

Точките, заложени в дневния ред за отчет на Изпълкома за периода 2018 - 2022 година, програма за 4-годишния мандат за развитие на футбола у нас и проект на бюджета за период от 4 години до 2026 година. Това означава, че желанието на Димитър Бербатов за провеждането на обединителен изборен конгрес на този етап няма да се случи.

По-рано през деня министърът на Младежта и спорта Радостин Василев даде срок на футболната централа да предостави до 25 май финансовите си отчети за изминала година, приет бюджет за 2022 година, както и справка за четиригодишния проект на БФС за развитие на футбола.

В противен случай лицензът на съюза ще бъде отнет.

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Борислав Попов заяви пред БНТ, че конгресът за гласуване на нов бюджет на футболната централа ще бъде проведен на 20 май – дни преди крайния срок, поставен от министър Радостин Василев.

„Писмото е адресирано до президента на Българския футболен съюза – г-н Борислав Михайлов. Ще спазим поставения срок. Няма притеснения, футболната общественост може да бъде спокойна“, зави Попов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист обърна Балкан и спечели редовния сезон в НБЛ
Рилски спортист обърна Балкан и спечели редовния сезон в НБЛ
След ковид ограниченията: Присъствието в детските градини отново е задължително
След ковид ограниченията: Присъствието в детските градини отново е задължително