НОВИНИ

Бил Гейтс вече е разведен мъж

бил гейтс вече разведен мъж
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
22:43, 02.08.2021
Чете се за: 02:12 мин.
По света
Слушай новината

Основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс официално вече е свободен мъж и разводът със съпругата му Мелинда вече е напълно финализиран, съобщи Business Insider, като се позова на съдебни доклади.

Бил и Мелинда Гейтс обявиха, че се развеждат, в началото на месец май т.г. Съдебният процес, при който бракът беше разтрогнат, ще влезе в историята като най-скъпият. Предходният подобен "рекорд" бе поставен от бившата съпруга на основателя на "Амазон" Джеф Безос - Макензи Безос.

Гейтс е един от петте най-богати бизнесмени в света, като богатството на семейството му се оценява на 130 милиарда долара.

Развод за милиарди. Как Бил и Мелинда Гейтс ще поделят богатството си?

65-годишният основател на "Майкрософт“ и 56-годишната Мелинда обявиха развода си с туитове след 27 години брак. Тогава стана ясно, че Мелинда е започнала да се консултира с бракоразводни адвокати още през октомври 2019 г. Това е по същото време, когато "Ню Йорк тайм“ разкри, че Бил се е срещал няколко пъти с Джефри Епщайн, който се самоуби в затвора миналата година, докато чакаше съдебен процес относно обвиненията в трафик на секс.

Друг източник каза, че новините за развода на двойката не са "изненада“, тъй като връзките на Бил с Епщайн са били "основата на раздора“ в брака им.

"Всяко приятелство с Епщайн е повод за скандали с Мелинда. Няма начин Мелинда да е искала той да прекарва времето си с Епщайн.“

Друг вътрешен човек твърди, че Мелинда се е борила с решението си да се разведе с Бил заради строгата си римокатолическа вяра и се надява да получи анулиране от Ватикана, след като гражданският им развод бъде финализиран.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огнеборци остават да дежурят в Карловско, военен хеликоптер ще помага и утре
Огнеборци остават да дежурят в Карловско, военен хеликоптер ще помага и утре
Как да станем съсобственици на старинен замък във Франция?
Как да станем съсобственици на старинен замък във Франция?