НОВИНИ

Близо 3000 души посетиха Президентството в Деня на отворените врати

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
21:10, 06.05.2022
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Слушай новината

Как изглежда работното място на президента - това имаха възможност да проверят днес всички, които искаха да надникнат в Президентството, където днес вратите бяха отворени за посетители.

Две поредни години COVID-19 не позволи да бъде обявен ден на отворените врати, но за сметка на това днес, в продължение на 6 часа, 3000 души успяха да видят кабинета на президента. В един момент опашката стигаше от входа на президентството до БНБ. Самият Румен Радев слезе сред хората, за да се снима с тях. И други интересни инициативи днес се случиха на "Дондуков" 2.

"Искам да вляза и да видя кабинета на президента".

Това желание умножено по 3000 направи опашката трудна за проследяване.

Чакайки, някои от посетителите поговориха лично с президента. А след това имаха възможност да видят къде са залите, в които се провеждат най-важните срещи, къде всеки президент отправя новогодишните си пожелания, колко книги има в президентската библиотека и как е изглеждал първият кабинет на първия демократично избран президент.

Само един от всички посетители днес обаче имаше възможност да седне на мястото на президента - Тереза от Велико Търново, която кандидатствала и спечелила поста "президент за един ден".

"Президентът и вицепрезидентът трябва да имат сърце, което да бие за България. Да, днес те ще бъдат заедно с нас, президент за един ден. Аз им пожелавам някой ден да реализират своята амбиция и да бъдат президент за цял мандат", каза Румен Радев.

БНТ: От позицията на президент ти какво би променила, какво би направила?

Тереза Баевска: Може би бих се опитала да обединя нацията повече отколкото в момента.

Румен Радев посрещна млади гвардейци в сградата на Президентството

120 деца от Младежките гвардейски отряди със специална програма пред сградата на БНТ

Ученически гвардейски отряди пък започнаха празника пред БНТ и го завършиха при гвардейците от Националната гвардейска част. Но преди това също влязоха в Президентството.

"Не е мъжка работа, понеже всяка една жена е способна да направи това, което може да направи и мъж", казва Лилия Станкова, гвардейка от трети ученически отряд при ЕГ "Иван Вазов," Смолян.

Възрастта също не е препятствие. Един от най-малките гвардейци в Президентството днес беше на 7 години. И вече знаеше какво е най-важно в тази работа:

"Да маршируваме като един и да не се лигавим."

И да са храбри. И днес, и всеки друг ден - със и без униформа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Захлаждане утре, следобед ще преобладава слънчево време
Захлаждане утре, следобед ще преобладава слънчево време
Радев отрече да стои зад учредяването на партията на Стефан Янев
Радев отрече да стои зад учредяването на партията на Стефан Янев