НОВИНИ

Боби Михайлов: Имаше организация срещу мен, затова подадох оставка

борислав михайлов обсъди чеферин идеята световно две години
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:58, 24.10.2021
Чете се за: 06:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов беше категоричен в предаването „Арена спорт“ по БНТ, че е имало „някаква организация срещу него“ по време на двубоя на националния отбор с Англия (0:6), след който той подаде оставка и беше почти две години извън родния футбол.

След расисткия скандал, разразил се на срещата, Борислав Михайлов хвърли оставка, но по-късно се завърна, оттегляйки молбата си.

На конгреса преди около две седмици той беше преизбран за пети мандат. Димитър Бербатов, който получи 230 гласа срещу 241 на Михайлов, обяви, че ще оспори решението в съда, заради неспазване на Устава на БФС за избор на президент с 50%+1.

Запитан за въпросните 241 гласа, Борислав Михайлов отговори: „Те през цялото време ходят на съд, това не е начинът, по който се печели конгрес или доверие. Нищо не ме притеснява. В дневния ред на конгреса нямаше отчет на ръководството. Нямаше бъдеща програма, която е задължителна, нямаше и бюджет. За бюджета можете да питате екипа на Бербатов, ние имаме голям бюджет за БФС. Тези 6 месеца, които остават, ще ги използваме от миналия бюджет.“

„Дълъг, тежък конгрес, трудна организация, на много добро ниво. Почувствах удовлетворение от това, че мнозинството ме избра. Амбицира ме подкрепата на хората, въпреки моето отсъствие от две години, както и агресията на екипа на единия кандидат, и то от хора, които са работили в БФС, това ме амбицира. Липсата на уважение към огромни играчи, към целия футбол“, каза Борислав Михайлов.

„Мечтата ми е да има национален футболен стадион у нас, надявам се да се случи до четири години. Да докараме финал за Суперкупа или Лига на конференциите. Мечтая и за участие на световно. Не очаквах да е толкова оспорвана битката, но в България се харесва хейтърството и популизма. Очевидно агресивните кампании“, допълни президентът на БФС.

На въпрос, защо все още не са внесени документите от конгреса в Агенцията по вписванията, президентът на БФС отговори пред БНТ: „Секретариатът беше само от адвокати, те ще го вкарат, когато са готови, тогава ще внесат документите.“

Борислав Михайлов заяви, че преди години е канил Димитър Бербатов в екипа си. „Нямам проблем да работя с него, но на различна позиция. На Стилиян Петров футболният съюз му е платил обучението, заедно с УЕФА. За президент няма дисциплина в университетите, да го учиш. Трябва опит, не само образование.“

„Благодарен съм на Наско и Левски, че ме подкрепиха. Това е най-нормалното нещо на света, след като сме играли баща ми, аз, синът ми. Трябва да съм направил най-лошото нещо на света, за да не ме подкрепят, това в кръга на шегата. Наско винаги е искал да има и още по-големи промени. Не съм запознат със ситуацията в Левски, въпреки че моят син играе там. Клубовете трябва да си гледат собствената работа, а да престанат да се занимават със съдийството. Вкарахме и ВАР, 2 милиона е инвестицията. Пак има коментари“, коментира ръководителят на БФС.

Борислав Михайлов беше категоричен, че е помагал в два много ключови момента на ЦСКА.

„На два пъти активно участие на футболния съюз в проблемите на ЦСКА с лицензирането към УЕФА. Стойчо Младенов е сериозен човек, нека да не се изказва така, много цесекари го харесват и не е необходимо да вкарва такава антиемоция, защото това не е вярно“, допълни Михайлов.

Колкото до подадената оставка и след решението да се завърне отново в БФС, Михайлов коментира: „Политически натиск не съм имал, но дори и да имаше, пак нямаше да кажа, защото това е опасно. Нямаше да е добре за българския футбол в международен мащаб, със сигурност имаше някаква организация срещу мен. Имаше и сега на мача на Черно море, плакати, работи, платени хора. Много отдалече започнаха да говорят англичаните, че сме расисти. Това беше насадено, подготвено и използвано по най-добрия начин. Към онзи момент не съм си мислел, че ще се кандидатирам пак. Много хора ме предадоха. Но аз съм много добър човек по душа и това ми е една от най-големите грешки, всеки ден правя добрини. Доброто винаги побеждава и ще продължа да го правя.“

Запитан за отличната оценка, която си постави за справянето с корупцията, президентът на БФС отговори: "След като над 60-70 сигнала във времето, подадени на органите, няма нито едно развито досъдебно производство, значи всичко е било наред. Средства от УЕФА и ФИФА не могат да се отклоняват, когато няма нищо доказано. Нищо. Един път казах, че няма пари в нашия футбол, за да има корупция. Когато няма нищо доказано насреща, няма как да не си пишеш отлична оценка."

Цялото интервю можете да видите във видеото

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Михайлов: Всеки прави компромиси за Левски, периодът е преходен
Николай Михайлов: Всеки прави компромиси за Левски, периодът е преходен
Антигенен вместо PCR тест при пристигане в Англия
Антигенен вместо PCR тест при пристигане в Англия