НОВИНИ

Очаква ни слънчево време до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 24.10.2021
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове облачността ще продължи да се разкъсва и намалява и в много райони ще бъде предимно слънчево. Въпреки това максималните температури ще се понижат още и ще бъдат между 11 и 16 градуса. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб, в източните райони - до умерен.

През нощта вятърът в повечето райони временно ще стихне. Минималните температури обаче ще бъдат значително по-ниски, в сравнение с днес, като в отделни високи полета и котловини, предимно в Западна България, ще стигнат до минус 2°, а над останалата част от страната - между 1° и 6°, малко по-високи по морския бряг.

Утре ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове на места в низините и котловините ще има мъгла. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен и по-късно през деня в крайните източни райони ще се заоблачи. Максималните температури ще се понижат и ще бъдат между 9° и 14°, в София около 10°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще се образува ниска облачност. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен. Максималните температури ще бъдат около 12°-13°, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Предимно слънчево ще бъде в планините. Ще духа умерен до силен вятър от изток-югоизток. Максималните температури в курортите ще са от 1 градус на Алеко до около 7 градуса в Банско. В Боровец и Пампорово около 5 - 6 градуса.

Облачно, на много места с валежи от дъжд, ще е на Британските острови и Скандинавския полуостров, а в най-северните райони на Норвегия и Финландия ще вали сняг. Слънчево ще бъде над Пиренейския полуостров, Западна и Централна Европа, на места със сутрешни мъгли.

И над по-голямата част от Балканския полуостров времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над югозападните райони, но ще е без валежи.

У нас и в близките дни сутринта ще е студено с минимални температури между минус 2° и 3°, малко по-високи по Черноморието и в югоизточните райони. Дневните температури обаче слабо ще се повишат. В планинските райони в Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, докато в Източна България ще е облачно и е възможно и да превали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вандалска проява в Градската градина в Ямбол
Вандалска проява в Градската градина в Ямбол
До 7-10 дни: Обсъждат връщане на най-малките ученици в клас срещу тестване на входа на училищата
До 7-10 дни: Обсъждат връщане на най-малките ученици в клас срещу тестване на входа на училищата