Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Богдан Теофанидис е новият и.д. директор на "Български пощи"

bnt avatar logo
от БНТ
08:35, 04.05.2022 (обновена)
9426
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Слушай новината

Богдан Теофанидис е новият и.д. директор на "Български пощи". Това обяви в "Денят започва" вицепремиерът Калина Константинова. Новият изпълнителен директор на „Български пощи“ има над 10 години опит в големи международни компании като заема различни регионални, ръководни и специализирани роли в областта на дигитализацията, финансите и изграждането на системи за управление.

Останалите членове на новото ръководство на "Български пощи" са:

  • Инж. Лъчезар Арсов, председател на Съвета на директорите на „Български пощи“. Той е специалист в областта на информационната сигурност.
  • Надежда Алексиева, заместник-председател в Съвета на директорите. Тя е юрист с дългогодишен опит в държавни дружества, сред които „Летище София“ ЕАД и „Български пощи“ ЕАД.
  • Виктор Фачев, член на Съвета на директорите на „Български пощи“. Ръководил е отдел "Човешки ресурси" в българска ИТ компания, лидер на международния пазар в своята сфера на дейност вече 16 години.
  • Виктор Караджов, член на Съвета на директорите. Заемал е поста директор на център за споделени услуги на международна технологична и машиностроителна компания, лидер в производството на кранове и повдигащи системи.

В "Денят започва" вицепремиерът Калина Константинова определи временно назначеното ръководство като млад и амбициозен екип с богат опит в международни компании.

"За тази визия, която имаме - за модернизация, дигитализация и вкарване на "Български пощи" в 21 век - смятам, че това е топ отборът, който може да имаме." - каза Калина Константинова.

Освободиха ръководството на "Български пощи" заради кибератаката (обобщение)

Новото ръководство на "Български пощи" поема управлението за срок от 3 месеца до организирането на конкурс за избор на членове на управителния съвет. Първата им задача ще е за се разплатят със служителите на пощите, които са получили 70% от заплатата си за последния месец.

"Най-тъжният аспект – 9000 души, работещи в "Български пощи", са работещи бедни. Средната заплата в дружеството е 820 лв. Служителите в пощите, заради тези лоши управленски решения, са потърпевши във всички отношения – те са тези, на които им се наложи да работят извънредно, а заплатите им са на това дередже", каза Константинова.

След голямата хакерска атака ще са нужни още няколко седмици за възстановяването на всички услуги на "Български пощи", каза още Константинова.

Български пощи поетапно възстановяват плащане на сметки за битови потребители на EVN

Ако има хора, които не са предприели необходимите действия, ще им се търси отговорност.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Музей на самураите отваря врати в Берлин (Снимки)
Музей на самураите отваря врати в Берлин (Снимки)
Юрген Клоп разкри какво е казал на играчите си на почивката срещу Виляреал
Юрген Клоп разкри какво е казал на играчите си на почивката срещу Виляреал