НОВИНИ

Бойко Борисов от Брюксел: Карантината да се намали на 10 дни

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
11:31, 16.10.2020 (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Предвижда се карантината да бъде намалена на 10 дни, това каза в Брюксел премиерът Бойко Борисов преди началото на втория ден на срещата на върха.

Ако в България се спазват разпоредбите на Министерството на здравеопазването за носенето на маски, дистанцията и дезинфекцията, тогава няма да се налагат други ограничителни мерки. Премиерът смята, че училищата в България не трябва да се затварят.

"За коронавируса - съм разпоредил и сутринта надълго говорих с министъра на здравеопазването, както и с министъра на образованието - децата трябва да ходят на училище, да намалят карантината на десет дни, спазване на дистанция, в момента тестват с колкото искат теста, на ден държавата харчи 120 000 лева за тестове", каза Борисов.

Европейските лидери одобриха плана на Еврокомисията за координиран подход в борбата с COVID-19. Според Бойко Борисов предложенията са добри, но е трябвало да бъдат приети още през юли.

Евролидерите оставиха за декември окончателно решение за намаляване на вредните емисии въглероден диоксид с 55% до 2030 година спрямо нивата от 1990-а.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кешеру на прага от гол № 100 в първенството
Кешеру на прага от гол № 100 в първенството
Катрин Тасева спечели контролното на "Златните момичета"
Катрин Тасева спечели контролното на "Златните момичета"